F1: Δέκα θέσεις πίσω ο Σάινθ και ...ολική αλλαγή κινητήρα

Metrosport Team22 Ιουλίου 2022

Ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση του γαλλικού Grand Prix θα επιβληθεί στον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, καθώς ξεπέρασε το όριο των μονάδων ηλεκτρονικού ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη διάρκεια της χρονιάς.

Στην Αυστρία ο αγώνας του Κάρλος Σάινθ έληξε άδοξα λόγω φωτιάς στο μονοθέσιό του.Ο Ισπανός εγκατέλειψε, ενώ καταδίωκε τον Μαξ Φερστάπεν για τη δεύτερη θέση στο γκραν πρι, και ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στη Γαλλία δήλωσε ότι οι άνθρωποι της Ferrari εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη μονάδα ισχύος του.

Σε κάθε περίπτωση, θα χάσει δέκα θέσεις στην εκκίνηση του αγώνα, καθώς οι μηχανικοί των «κόκκινων» τοποθέτησαν στο μονοθέσιό του μια τρίτη μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το όριο των δύο που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει μέσα στη σεζόν.

Εφόσον, όμως, οι άνθρωποι της Ferrari επιλέξουν να αλλάξουν κι άλλα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος στο μονοθέσιο του Ισπανού κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ενδέχεται ο Σάινθ, να πάρει κι άλλες ποινές, με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλες θέσεις στην εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.