Ευρωμπάσκετ - Β' Όμιλος: Τέσσερα θηρία και δύο... «ποντίκια»

Παναγιώτα Χαλκιά01 Σεπτεμβρίου 2022

Ο δεύτερος όμιλος του Ευρωμπάσκετ βγάζει «φωτιές» και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία και Σλοβενία θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ Βοσνία και Ουγγαρία θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό. 

Γερμανία

Διαθέτει πλούσιο σε εμπειρία και ικανότητα ρόστερ και είναι ικανή να «πατήσει» κάθε αντίπαλο. Θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και ευελπιστεί να κάνει μια καλή πορεία. 

Προπονητής:Γκόρντον Χέμπερτ

Αποστολή: Ντένις Σρούντερ, Τζούστους Χόλαντ, Μαοντό Λο, Νικ Γουίλερ-Μπαμπ, Αντρέας Ομπστ, Γιοχάνες Φόγκτμαν, Φραντζ Βάγκνερ, Νιλς Γκιφάι, Κρίστιαν Σένγκφελντερ, Ντάνιελ Τάις, Γιοχάνες Τίμαν, Τζόνας Βόλφαρθ-Μπότερμαν 

Λιθουανία

Δυο φορές (2013,2015) έφτασαν στην πηγή αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό. Η διαδρομή τους είναι γνώριμη και στηριζόμενοι στο δίδυμο Βαλαντσιούνας και Σαμπόνις θα προσπαθήσουν να ανέβουν στο βάθρο και να κρεμάσουν στο στήθος οποιοδήποτε μετάλλιο.

Προπονητής: Κάζις Μακσβίτις

Αποστολή: Μάριους Γκριγκόνις, Ρόκας Γιοκουμπάιτις Λούκας Λεκαβίτσιους, Κριστούπας Ζεμάιτις, Ντομάντας Σαμπόνις, Ίγκνας Μπραζντέικις, Ρόκας Γκιεντράιτις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Εϊγκιρίντας Ζουκάουσκας, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Μαρτίνας Έχοντας

Ουγγαρία

Είναι μια από τις αδύναμες ομάδες του ομίλου. Στόχος τους είναι να παλέψουν με τα ...θηρία και να διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα που τους αναλογεί.

Προπονητής: Στόγιαν Ίβκοβιτς

Αποστολή: Άνταμ Χάνγκα, Μπένεντεκ Βαράντι, Άνταμ Σομόγκουι, Ντέιβιντ Βοϊβόντα, Ζόλταν Περλ, Άκος Κέλερ, Τζάμπα Φέρεντζ, Ρόσκο Άλεν, Γιάνος Έλινγκσφιλντ, Σίλαρντ Μπένκε, Μίκαελ Χόπκινς, Γκιόργκι Γκολομάν

Γαλλία

Θα παραταχθεί με πολλές απουσίες αλλά αποτελεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Διαθέτει ένα ρόστερ με εμπειρία, ταλέντο και «αθλητικότητα». Θα διεκδικήσει την είσοδο της στο βάθρο και έχει αυξημένες πιθανότητες για το χρυσό μετάλλιο. 

Προπονητής: Βενσάντ Κολέ

Αποστολή: Άντριου Αλμπισί, Τομά Ερτέλ, Τίο Μαλεντόν, Έλι Οκομπό, Γκερσόν Γιαμπουσελέ, Εβάν Φουρνιέ, Τίμοθε Λουγάγου-Καμπαρό, Αμάτ Εμπάγιε, Τέρι Τάρπεϊ, Ρούντι Γκομπέρ, Βενσάν Πουαριέ, Μουστάφα Φαλ

Σλοβενία

Θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Το 2017 οι Σλοβένοι κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο και πέντε χρόνια μετά θα προσπαθήσουν να το διατηρήσουν τα πρωτεία. Είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και Ντόντσιτς, Ντράγκιτς, Μπλάζιτς, Τόμπι αναμένεται να κάνουν τα... κόλπα τους στο παρκέ για να μην επιτρέψουν σε κανέναν να το πάρει μέσα από τα χέρια τους.

Προπονητής: Αλεκσάντρ Σέκουλιτς

Αποστολή: Λούκα Ντόντσιτς, Γιάκα Μπλάζιτς, Γκόραν Ντράγκιτς, Αλεξέι Νικολιτς, Κλέμεν Πρέπελιτς, Ζίγκα Σάμαρ, Λούκα Ρούπνικ, Βλάτκο Τσάντσαρ, Ζόραν Ντράγκιτς, Έντο Μούριτς, Μάικ Τόμπι, Ζίγκα Ντίμεκ.

Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Η συμμετοχή της ήταν αμφίβολη λόγω οικονομικών αδυναμιών αλλά εν τέλει, θα βρεθεί για 10η φορά στο Ευρωμπάσκετ. Σε ένα δύσκολο όμιλο αν μη τι άλλο δεν είναι φαβορί για πρόκριση. Θα προσπαθήσει να απολαύσει τη διαδρομή και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στα παιχνίδια. 

Προπονητής: Αζίζ Μπεκίρ

Αποστολή: Τζον Ρόμπερσον, Αμάρ Γκέγκιτς, Σάνι Τσάμπαρα, Τζάναν Μούσα, Αντίν Βράμπατς, Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς, Μιράλεμ Χαλίλοβιτς, Αϊντίν Πενάβα, Αλεκσάνταρ Λάζιτς, Έντιν Άτιτς, Γιουσούφ Νούρκιτς, Κενάν Καμένιας

Το πρόγραμμα των αγώνων

1η αγωνιστική - 1 Σεπτεμβρίου 

15:30 Βοσνία – Ουγγαρία

18:15 Σλοβενία – Λιθουανία 

21:30 Γαλλία – Γερμανία

2η αγωνιστική - 3 Σεπτεμβρίου 

15:30 Γερμανία – Βοσνία

18:45 Λιθουανία – Γαλλία

21:30 Ουγγαρία – Σλοβενία

3η αγωνιστική - 4 Σεπτεμβρίου

15:30 Λιθουανία – Γερμανία

18:45 Σλοβενία – Βοσνία

21:30 Γαλλία – Ουγγαρία

4η αγωνιστική - 6 Σεπτεμβρίου 

15:30 Βοσνία – Γαλλία

18:15 Ουγγαρία – Λιθουανία

21:30 Γερμανία – Σλοβενία

5η αγωνιστική - 7 Σεπτεμβρίου 

15:30 Λιθουανία – Βοσνία

18:15 Γαλλία – Σλοβενία

21:30 Ουγγαρία – Γερμανία

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.