Ευρωμπάσκετ - Α' Όμιλος: Τον πρώτο λόγο Ισπανία και Τουρκία

Παναγιώτα Χαλκιά01 Σεπτεμβρίου 2022

Ισπανία και Τουρκία είναι τα δύο μεγάλα φαβορί του πρώτου ομίλου οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Τιφλίδα. Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και Βέλγιο θα παλέψουν για τις επόμενες δύο θέσεις. 

Ισπανία

Θα πρέπει να ιδρώσουν τη φανέλα οι Ισπανοί για να καταφέρουν να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι Πάου Γκασόλ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ αποσύρθηκαν -ο πρώτος γενικά, ο δεύτερος από την Εθνική- ο Ρούκι Ρούμπιο τραυματίστηκε στη διάρκεια της περιόδου ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο Σέρχιο Γιουλ. Η Ισπανία χωρίς τα μεγάλα ονόματα και την αίγλη του παρελθόντος θα κληθεί να βρεθεί στη νοκ άουτ φάση και να παλέψει ακόμη και για το τρόπαιο. 

Προπονητής: Σέρτζιο Σκαριόλο

Αποστολή: Λορέντζο Μπράουν, Ντάριο Μπριζουέλα, Ρούντι Φερνάντεθ, Αλμπέρτο Ντίαζ, Τσάμπι Λόπεζ-Αροστέγκι, Χάιμε Φερνάντεθ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Χάιμε Πραντίγια, Τζοέλ Πάρα, Βίλι Ερνανγκόμεθ, Σέμπας Σάιθ

Γεωργία

Με όπλο την έδρα και με πάθος για διάκριση η Γεωργία του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λιμνιάτη θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί στην επόμενη φάση. Το πλήγμα είναι η απουσία του Τόκο Σενγκέλια, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε νοκ άουτ. 

Προπονητής: Ηλίας Ζούρος

Αποστολή: Θαντ ΜακΦάντεν, Ντούντα Σανάτζε, Ράτι Αντρονικασβίλι, Μέραμπ Μποκολισβίλι, Γκιόργκι Τσιντσάντζε, Σάντρο Μαμουκελασβίλι, Μπέκα Μπεκάουρι, Μπέκα Μπουρτζανάτζε, Καχάμπερ Τζιντσαράντζε, Μίκαηλ Μπερισβίλι, Γιόργκι Σερμαντίνι, Γκόγκα Μπιτάτζε. 

Βουλγαρία

Επιστρέφει στο Ευρωμπάσκετ μετά από 11 χρόνια και θεωρητικά είναι το αουτσάιντερ του ομίλου. Οι Βούλγαροι βρήκαν στο δρόμο των «παραθύρων» την Εθνική Ελλάδος και ηττήθηκαν ισάριθμες φορές. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Σάσα Βενζέκοφ, ο οποίος έκανε την καλύτερη του χρονιά με τον Ολυμπιακό. Στόχος τους είναι να απολαύσουν τη συμμετοχή και αν μπορέσουν να πετύχουν τουλάχιστον μια νίκη στη φάση των ομίλων. 

Προπονητής: Ρόζεν Μπαρτσόφσκι

Αποστολή: Ντι Μποστ, Τσάβνταρ Κόστοβ, Ιβάν Αλίπιεβ, Στανίμιρ Μαρίνοβ, Ντέγιαν Καραμβλίλοβ, Σάσα Βεζένκοβ, Ντίμιταρ Ντιμίτροβ, Πάβλιν Ιβάνοβ, Άλεξ Σιμεόνοβ, Αλεκσάνταρ Γιάνεβ, Αντρέι Ιβάνοβ, Εμίλ Στοΐλοβ

Τουρκία

Διαθέτει ένα ρόστερ που βριθεί από παίκτες της Ευρωλίγκα και του ΝΒΑ και σε συνδυασμό με τα ταλέντα που το συμπληρώνουν, δημιουργούν ένα μείγμα που είναι ικανό για διάκριση. Στόχος τους είναι να βρεθούν στην οκτάδα αλλά το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι ο μεγάλος τους πόθος. Δικαιολογημένα, με βάση τα ονόματα του ρόστερ.

Προπονητής: Έργκιν Αταμάν

Αποστολή: Σέιν Λάρκιν, Μελί Μαχμούτογλου, Ονουράλπ Μπιτίμ, Σέμους Χάζερ, Μπουγκραχάν Τουντσέρ, Φουρκάν Κορκμάζ, Τσέντι Οσμάν, Ερκάν Οσμανί, Γιγκιτάν Σεϊμπίρ, Αλπερέν Σενγκούν, Σαντίκ Καμπατσά, Σερτάκ Σανλί

Βέλγιο

Οι Βέλγοι θα βρεθούν στο πέμπτο συνεχόμενο Ευρωμπάσκετ και θέλουν να πετύχουν κάτι παραπάνω από το προηγούμενο. Το 2017 είχαν κάνει μια εξαιρετική νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας με 103-90 και φέτος θέλουν να διπλασιάσουν τα ροζ φύλλα. 

Προπονητής: Ντάριο Τζέρτζια

Αποστολή: Εμάνουελ Λεκόμτ, Ρέτιν Ομπασοχάν, Αλεξάντρ Λίμπερτ, Τζόναθαν Τάμπου, Χανς Βάντουιν, Βρεντζ Μπλέιτζενμπεργκ, Μαξίμ Ντε Ζέου, Πιερ-Αντουάν Ζιλέ, Ζαν-Μαρκ Νουέμα, Ισμαελ Μπακό, Χάρις Μπρατάνοβιτς, Κέβιν Τούμπα

Μαυροβούνιο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έθεσε εκτός διοργάνωσης Ρωσία και Λευκορωσία και το Μαυροβούνιο βρήκε την ευκαιρία να «τρυπώσει» στον Α΄ όμιλο της διοργάνωσης. Η επιλογή τους δεν ήταν τυχαία καθώς ήταν η ομάδα που είχε το καλύτερο ρεκόρ (3-3) από τις ομάδες που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί στην επόμενη φάση και αν δεν τα καταφέρει να ξέρει ότι απόλαυσε το ταξίδι. Η απουσία του Νίκολα Βούτσεβιτς αφήνει πάντως ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Προπονητής: Μπόσκο Ράντοβιτς

Αποστολή: Κέντρικ Πέρι, Ιγκόρ Ντρόμπνιακ, Βλάντιμιρ Μιχάιλοβιτς, Νίκολα Παβλίσεβιτς, Πέταρ Πόποβιτς, Αλέκσα Ίλιτς, Ντίνο Ράντοντσιτς, Νεμάνια Ράντοβιτς, Ζόραν Βούτσελιτς, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Ζόραν Νίκολιτς

Το πρόγραμμα των αγώνων

1η αγωνιστική - 1 Σεπτεμβρίου

14:30 Ισπανία - Βουλγαρία

15:30 Βοσνία - Ουγγαρία

17:15 Τουρκία - Μαυροβούνιο

2η αγωνιστική - 3 Σεπτεμβρίου

14:30 Μαυροβούνιο - Βέλγιο

17:15 Βουλγαρία - Τουρκία

20:00 Γεωργία - Ισπανία

3η αγωνιστική- 4 Σεπτεμβρίου  

14:30 Βουλγαρία – Μαυροβούνιο

17:15 Ισπανία – Βέλγιο 

20:00 Τουρκία – Γεωργία

4η αγωνιστική - 6 Σεπτεμβρίου 

14:30 Βέλγιο – Τουρκία

17:15 Μαυροβούνιο – Ισπανία

20:00 Γεωργία – Βουλγαρία

5η αγωνιστική - 7 Σεπτεμβρίου 

14:30 Τουρκία – Ισπανία

17:15 Βουλγαρία – Βέλγιο

20:00 Γεωργία – Μαυροβούνιο

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.