Ευρωλίγκα: Κρίσιμα ματς σε τρία «μέτωπα»

Metrosport Team01 Μαρτίου 2024

Εκτός από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις, η 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας  περιλαμβάνει και άλλα, πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η αρχή γίνεται στην Τουρκία στις 19:45 όπου η Φενερμπαχτσέ (15-11) υποδέχεται την Μπασκόνια (14-12) σε ένα σημαντικό ματς. Οι Τούρκοι προέρχονται από δύο σερί ήττες στη σειρά από τη Μονακό 76-69 και από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 74-63 και θέλουν πάση θυσία την επιστροφή στις νίκες για να  διατηρηθούν στην 6άδα και να πάρουν το απευθείας εισιτήριο για τα playoff. Από την άλλη οι Βάσκοι σε αντίθετη περίπτωση με τους γηπεδούχους έχουν 2 νίκες αφού κέρδισαν Μακάμπι Τελ Αβίβ και Βιλλερμπάν εντός έδρας και ψάχνει ένα μεγάλο διπλό για να πιάσουν τη σημερινή αντίπαλο στην 6η θέση, καθώς αν φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από την Πόλη θα έχουν την ισοβαθμία με τους Τούρκους με τους οποίους κέρδισαν πριν από 3 μήνες στις 6 Δεκεμβρίου 2023 με 80-79.

Στις 21:00 στη Γαλλία η Βιλλερμπάν (5-22) που είναι στην προτελευταία θέση αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο (11-15). Οι Γάλλοι φιλοδοξούν να πάρουν μία νίκη γοήτρου για να τερματίσουν όσο πιο υψηλότερα στην βαθμολογία. Οι Ιταλοί που την προηγούμενη αγωνιστική πανηγύρισαν μία πολύ και σπουδαία νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ με 81-76 και θέλει να την χτίσει πάνω σε αυτή παίζουν ένα ματς δίχως αύριο και ευελπιστούν να φύγουν με το διπλό από την Γαλλία για να μείνουν κοντά στην βαθμολογία στις θέσεις των play-in που ισχύει φέτος αφού βρίσκονται δύο νίκες πίσω από Βαλένθια και Παρτιζάν. 

Μίση ώρα αργότερα στο Μόναχο η Μπάγερν Μονάχου (11-15) φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα (10-16). Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες καθώς και η μεν και η δε ομάδα θέλουν για τους ίδιους λόγους για να έχουν ελπίδες για τα play-in. Οι Γερμανοί προέρχονται από ένα μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν με 78-79 με buzzer beater του Σιλβέν Φρανσισκό και απόψε ευελπιστεί να πανηγυρίσει άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχει ελπίδες. Οι Σέρβοι που είναι λίγο πίσω θέλουν να φύγουν με τη νίκη από την Γερμανία για να την πιάσουν στη βαθμολογία.

Τέλος την ίδια ώρα στις 21:30 σε ένα σημαντικό ματς για την τετράδα η Μπαρτσελόνα (18-8) υποδέχεται την Μονακό (16-10). Οι Μονεγάσκοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού μετά την ήττα από το τριφύλλι μετρούν 5 συνεχόμενες νίκες και βρίσκονται 5οι και φιλοδοξούν να φύγουν από την Βαρκελώνη με το διπλό αφού αν κερδίσουν τόσο θα μειώσουν στη μία νίκη από τη σημερινή αντίπαλο και να διπλασιάσουν τις νίκες όσο και να βάλουν πίεση στη ομάδα της Βαρκελώνης. Από την άλλη οι Μπλαουγκράνα αντιμετωπίζουν το σημερινό αγώνα τελικό αφού σε περίπτωση ήττας θα νιώσουν την καυτή ανάσα της σημερινής αντιπάλου του Παναθηναϊκού και της Βίρτους, ενώ σε περίπτωση που κερδίσουν θα παραμείνουν στην 2η θέση και θα μειώσουν από την Ρεάλ στις 3 νίκες.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.