Ευρωεκλογές: Γιατί δεν θα ψηφίσουν οι κάτοικοι χωριού της Αιτωλοακαρνανίας

Metrosport Team11 Απριλίου 2024

Την απόφασή τους να απέχουν από τις κάλπες των Ευρωεκλογών αποκάλυψαν οι κάτοικοι του χωριού Άνω Μακρινού, στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανακοίνωσαν οι κάτοικοι, η απόφασή τους αυτή αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αποκατάσταση ενός δρόμου που απέχει μόλις 100 μέτρα από τις καταστροφές του 2021.

Μάλιστα, τα χωριά Κυψέλη, Μεταξά, Αγία Τριάδα και Άγιοι Απόστολοι έχουν επικοινωνία με το κέντρο του οικισμού μόνο μέσω ενός χωματόδρομου που είναι αδιάβατος και για να τον προσεγγίσει κάποιος πρέπει να κατέβει στην Κάτω Μακρινού για να ανέβει στο άνω μέρος διανύοντας μια απόσταση 20 χιλιομέτρων.

«Στο χωριό οι μαθητές αναγκάζονται περνώντας από χωματόδρομους, να φτάνουν στην πλατεία του χωριού για να μεταφερθούν στο σχολείο….Οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα με το καρότσι για να το πάνε στο βυτίο, πολλές φορές με άσχημες καιρικές συνθήκες…Στο χωριό η μοναδική ψησταριά που υπήρχε, έκλεισε!

Είμαστε 800 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον εμείς οι 300 στην κοινότητα Μακρυνούς αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές. Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης», ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του χωριού Άνω Μακρινού, Βασίλης Γαλατσίδας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.