«ΕΥΝΟΜΙΑ»: Η άσκηση που τα ελληνικά F-16 εξέθεσαν την τουρκική αεράμυνα!

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2021

Μνήμες… εφιαλτικής ταπείνωσης της τουρκικής αεράμυνας «ξυπνά» η άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 2021»! Πέρσι η Ελλάδα εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους Τούρκους συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη πολυεθνική άσκηση της Κύπρου.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 2021» στην Κύπρο, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, κυρίως με ναυτικές δυνάμεις, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στην αντίστοιχη περσινή, στις 27 Αυγούστου, συνολικά 8 μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, σπέρνοντας πανικό στους Τούρκους η αεράμυνα των οποίων πιάστηκε στον ύπνο!

Δίχως να καταλάβουν το παραμικρό, 6 πάνοπλα ελληνικά F-16 πέταξαν μέχρι την Μεγαλόνησο όπου ξαφνικά οι Τούρκοι συνειδητοποίησαν ότι η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε το αδιανόητο γι’ αυτούς.

Εκεί συνάντησαν τα δύο ελληνικά F-16 που διανυκτέρευσαν για 2η μέρα στο αεροδρόμιο της Πάφου για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, ζωντανεύοντας επί της ουσίας το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου.

Ήταν η πρώτη φορά που συνολικά 8 ελληνικά F-16 βρέθηκαν ταυτόχρονα στην Κύπρο για ασκήσεις κι αυτό στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο ότι «η Κύπρος δεν κείται μακριά» και ότι η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να επιχειρήσει οπουδήποτε στην Ανατολική Μεσόγειο από το αεροπλανοφόρο… Κρήτη.

Φέτος Γαλλία και Ιταλία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν μόνο με πλοία κι ελικόπτερα.

Πηγή: Enoplos.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.