Εύκολο βράδυ για Άγιαξ και Βιγιαρεάλ - Διπλό πρόκρισης για Σλάβια Πράγας

Metrosport Team18 Μαρτίου 2021

Μετά τα όσα συναρπαστικά συνέβησαν στο πρώτο πιάτο των αγώνων του Europa League αλλά και την επική πρόκριση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Τότεναμ, ήρθε η σειρά των δεύτερων αγώνων του θεσμού.

Στην αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Ντιναμό Κιέβου, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα, χάρη στο 0-2, ωστόσο στη ρεβάνς δεν πήραν αψήφιστα τον αγώνα και έδειξαν χαρακτήρα καθώς επιβλήθηκαν εκ νέου με 2-0 των Ουκρανών. Το «κίτρινο υποβρύχιο» από το πρώτο ημίχρονο θέλησε να «κλειδώσει» την υπόθεση πρόκριση και το κατάφερε με τα δύο προσωπικά γκολ του Μορένο, ο οποίος χτύπησε στο 13΄και 36΄ για να κάνει το δεύτερο ημίχρονο να μοιάζει με υγιεινό περίπατο. Τα υπόλοιπα 45 λεπτά είχαν τυπικό χαρακτήρα, καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στη ροή του αγώνα, με το σκορ να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Ο Άγιαξ κατάφερε να επικρατήσει με 0-2 απέναντι στην Γιουνκ Μπόις, στον επαναληπτικό αγώνα του 3-0. Οι φιλοξενούμενοι με δύο ποδοσφαιριστές που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τις αναμετρήσεις της Ολλανδικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ, κατάφεραν να πάρουν το διπλό που «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης. Ο λόγος για τους Νέρες και Τάντιτς, όπου αμφότεροι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 21΄και το 49΄αντιστοίχως. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Ζαν-Πιερ Νσαμέ, στο 54΄ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας VAR.

Ένα σπουδαίο διπλό που έφερε και μία εξίσου σπουδαία πρόκριση, πήρε η Σλάβια Πράγας απέναντι στη Ρέιντζερς. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον αγώνα ρεβάνς του 1-1 που είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τους οποίους φρόντισαν να διεκπεραιώσουν οι Τσέχοι με τον Πίτερ Ολαγίνκα στο 14΄να δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις της ομάδας του απέναντι στο σύνολο του Στίβεν Τζέραραντ. Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε το σύνολο του φέρελπι προπονητή να πιέζει, ωστόσο όσο δεν ερχόταν το γκολ τα νεύρα και η πίεση είχαν αυξηθεί σε βαθμό που οι γηπεδούχοι παρατηρήθηκαν με δύο κόκκινες κάρτες με τον Κέμαρ Ρουφ για αρχή στο 62΄και τον Λίον Μπάλογκουν 10 λεπτά αργότερα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 9 (!) παίκτες και το τελικό 0-2 το οποίο διαμορφώθηκε χάρη σε μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Στάντσιου στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης στη Σκωτία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.