Ευκολίες και δυσκολίες με AEK!

Αρις Νικολάκης20 Μαρτίου 2021

Δεν αρχίζουν αύριο τα πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ. Άρχισαν πριν τρεις Κυριακές με εκείνο τον μοιραίο αγώνα κόντρα στον Αστέρα. Συνεχίσθηκαν με τους τραγικούς αγώνες κόντρα στον Άρη και στον Παναθηναϊκό. Κι είναι σαφέστατο μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ καθώς μάλιστα, δεν ήταν (και δεν είναι…) σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Έπεται η ΑΕΚ. Ίσως η καλύτερη αντίπαλος του στην παρούσα φάση δεδομένης και της δικής της μη καλής αγωνιστικής κατάστασης. Τούτο δε, επειδή Ολυμπιακός, Αστέρας, Παναθηναϊκός κι Άρης είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Μην τρελαθούμε όμως. Δεν έρχεται ο εξ Αθήνας «δικέφαλος»… πρόβατο επί σφαγή στην Τούμπα. Όλα κι όλα. Κι η ΑΕΚ όπως κι ο ΠΑΟΚ βλέπουν στα πλέι οφ την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Βλέπουν μία ακόμη στο Κύπελλο. Κι εκεί μάχονται για μία θέση στον Τελικό.

Ο αγώνας της Κυριακής και για τους γηπεδούχους και για τους φιλοξενούμενους είναι do or die κατά πως λένε οι σύγχρονοι Έλληνες… Ή ταν ή επί τας, κατά πως έλεγαν οι Αρχαίοι!

Θεωρητικά λοιπόν, η ΑΕΚ είναι η καλύτερη αντίπαλος αυτήν την χρονική περίοδο Είναι κι αυτή σε κακή αγωνιστική κατάσταση βλέπετε. Δεν είναι από την άλλη εύκολη αντίπαλος…

Εύκολος η δύσκολος αντίπαλος για τον εφετινό ΠΑΟΚ καθίσταται από τον ίδιο, τον εφετινό ΠΑΟΚ. Η δική του διαχείριση κάθε αγώνα διαμορφώνει ευκολία ή δυσκολία στον έλεγχο του. Κι ως συνήθως… Στριμώχνει τον αντίπαλο για ένα ημίχρονο. Χάνει ένα τσουβάλι γκολ. Και στο άλλο με την πρώτη του ευκαιρία ο αντίπαλος, δίχως να είναι καλύτερος, σκοράρει.

Για ποιόν ΠΑΟΚ λοιπόν, η ΑΕΚ είναι εύκολή ή δύσκολη αντίπαλος; Ανάλογα με τον ΠΑΟΚ ο οποίος θα εμφανιστεί την Κυριακή στην Τούμπα θα αναδειχθεί κι ο βαθμός δυσκολίας της ΑΕΚ. Τούτο συμβαίνει – κατά κανόνα, τουλάχιστον – εξ αρχής του τρέχοντος Πρωταθλήματος. Με μία διαφορά. Στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος υπήρχε χρόνος κάλυψης χαμένου εδάφους. Στα πλέι οφ δεν υπάρχει!

Με άλλα λόγια; Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ ξεκινούν με την πλάτη στο τοίχο επίσημα τα πλέι οφ. Ναι, αυτά τα οποία ξεκίνησαν (ανεπίσημα) πριν τρεις Κυριακές. Με οδυνηρά αποτελέσματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι κι οι Ημιτελικοί του Κυπέλλου. Δεν ξεχωρίζουν. Ένα μέτωπο είναι. Με την ίδια ισχύ πυρός οφείλουν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως ο ΠΑΟΚ να μάχονται κάθε αντίπαλο. Μόνον έτσι υπάρχει προοπτική να αποφύγει μία ολότελα καταστροφική κατάληξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Με λίγα λόγια; Υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες αλλά… Να βάλουν καλά στον μυαλό τους όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ πως οι ευκαιρίες χορεύουν μόνο με όσους είναι στην πίστα!

ΥΓ 1: Σας λέει κάτι η (καθ’ ημάς …σώφρονα) σιωπή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις εκλογές της ΕΠΟ; Σας λέει κάτι η μη εκπροσώπηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Θόδωρο Ζαγοράκη στις εκλογές της ΕΠΟ; Σας λέει κάτι η ανάδειξη κωλύματος και για τον Θόδωρο Ζαγοράκη και για συμπαίκτες του στην Εθνική… Μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων τους για τις εκλογές της ΕΠΟ;

ΥΓ 2: Κάλλιο αργά, πάρα ποτέ. Καλώς την κι ας άργησε η συγνώμη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη! Αν και πολύ φοβόμαστε πως όσο και να κολλήσει το τζάμι… Το κόλλημα θα φαίνεται. Πιστεύουμε βέβαια και δη ακράδαντα πως ο διεθνής «κίπερ» όπως έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία, έτσι μπορεί να την κερδίσει. Αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία. Κι αυτός φυσικά, να την αρπάξει από τα μαλλιά…

ΥΓ 3: Το υπό (ενδιαφέρουσα) συζήτηση κοινό πρωτάθλημα Ολλανδίας και Βελγίου στηρίζεται ιστορικά. Το 1944 οι δυο διαχρονικά αγκαζέ χώρες (και το Λουξεμβούργο) δημιούργησαν την Benelux. Μία τυπικά οικονομική Ένωση η οποία ουσιαστικά ήταν κοινός τόπος δυο… τόπων, των Κάτω Χωρών!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.