Ευκαιρία του ΠΑΟΚ να χτυπήσει την «κουρασμένη» Ομόνοια

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, μονοπολεί το ενδιαφέρουν σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο «δικέφαλος»,δεν έχει αφήσει πίσω του την υπόθεση πρόκριση, και γιατί να το κάνει άλλωστε, καθώς το ενδεχόμενο να την κατακίσει, παραμένει μεγάλο, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο ψυχολογικά, όσο και οικονομικά.

Η αναμέτρηση με την Ομόνοια, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία από πολλές απόψεις. Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, θέλει να «ξεχάσει» την ήττα με 3-2 από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, ένα παιχνίδι που αν η αρμάδα του Γκαρσία διαχειριζόταν διαφορετικά, τώρα θα μιλάγαμε με άλλα δεδομένα. Παρόλα αυτά, ο «δικέφαλος του Βορρά», ταξιδεύει στην Κύπρο για να έρθει αντιμέτωπος με μια κουρασμένη και προβληματισμένη Ομόνοια.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι, είναι πολλές και δεδομένες. Μια ομάδα κουρασμένη, χωρίς ιδέες και φαντασία στο παιχνίδι της επιθετικά, με πρόβλημα στο «γκολ». Ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρος, αν δεν μπορείς να σκοράρεις τότε δεν μπορείς να κερδίσεις, και η Ομόνοια σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το «τριφύλλι», έχει πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του, πέντε για την ακρίβεια. Η συγκομιδή βαθμών ήταν απογοητευτική αν σκεφτεί κανείς πως και στα πέντε ήταν το φαβορί. 3 βαθμοί και μόλις 1 (!) γκολ. Αυτό μπορεί να λέει πολλά για την «ξηρασία» των ιδεών των παικτών της ομάδας για να σκοράρουν, αλλά μπορεί να μην λέει και τίποτα απολύτως. 

Υπάρχει θέμα προπονητή;

Η απάντηση είναι πως όχι, όπως αναφέρουν πηγές από την Κύπρο, τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή. Ο προβληματισμός είναι έντονος στις τάξεις των «πρασίνων». Η ομάδα δείχνει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε Κύπρο και Ευρώπη. Το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων όλο και μεγαλώνει, φτάνοντας τα 9 συνολικά. Ευκαιρία του ΠΑΟΚ να το πάει στα 10. 

Εκτός Μαύριας και Μποτεάκ

Ο Μποτεάκ έχει τεθεί νοκ-άουτ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, καθώς αποκόμισε τραυματισμό και πιο συγκεκριμένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο, στον αγώνα με την Γρανάδα. Η Ομόνοια, θα στερηθεί τον πρώτο της σκόρερ με 5 γκολ και 2 ασίστ, αλλά και τον «δικό μας» Χάρη Μαυρία, ο οποίος αποκόμισε μυικό τραυματισμό στον προσαγωγό κατά την διάρκεια της προπόνησης και αναμένεται να απουσιάσει και αυτός.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ μετά από την έλευση του Γκαρσία στο τιμόνι του συλλόγου, έχει αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο. Έχει μεταλλάξει την ομάδα προσθέτοντας μια πιο επιθετική χροιά, ενώ σκοπός του είναι να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκαρσία έχει ιδέες, πολλές και καλές, ιδέες που ταιριάζουν στο αγωνιστικό προφίλ του «δικεφάλου». Δεν φοβάται, δεν τον ενδιαφέρουν τα ονόματα. Αν κάτι δεν του αρέσει το αλλάζει. Πρέπει όμως να βρει λύση στα αμυντικά καθήκοντα της ομάδας, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει σε Βιερίνια αλλά και Περέιρα. Η αναμέτρηση μόνο εύκολη δεν θα είναι. Ο ΠΑΟΚ, καλείται να βρει λύσεις αλλά κυρίως να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου, οι οποίες είναι «χτυπητές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.