Ευχάριστη προπόνηση με άψογη λειτουργία, που πρέπει, όμως, να δούμε και στα ντέρμπι

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Φεβρουαρίου 2021

Eυχάριστη και διασκεδαστική ήταν η χθεσινή προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ. Επαιξαν μονότερμα τη Λαμία επί 90 λεπτά, πέτυχαν τέσσερα γκολ, έχασαν άλλα τόσα και βάλε και, γενικά, το διασκέδασαν προσθέτοντας και τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Πιο καλά απ' όλους πέρασε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που την έβγαλε ξεκούραστα, μένοντας απλός θεατής του αγώνα. Ακόμη κι αν έλειπε από την εστία, τίποτε δεν θα άλλαζε. Η Λαμία κατέβηκε τρεις-τέσσερις φορές μόνο κάτω από τη σέντρα, είχε μία μόνο τελική κι εκείνη με ένα σουτ χωρίς τύχη και το μόνο που κατάφερε στο παιχνίδι ήταν να έχει έναν κάποιο αντίπαλο ο ΠΑΟΚ στην προπόνσή του.

Η ανασταλτική λειτουργία των παικτών του Γκαρσία ήταν υποδειγματική κι ας έπαιζαν οι τρεις της άμυνας πρώτη φορά μαζί. Ο Μπάμπα έκανε ντεμπούτο, ο Μιχαηλίδης έκανε μια από τις ελάχιστες συμμετοχές του στην αρχική ενδεκάδα, ο Βαρέλα είχε δίπλα του δύο... περίπου άγνωστους και όμως συνεργάστηκαν μια χαρά, χωρίς ούτε για μια στιγμή να δυσκολευτούν. Βοήθησαν σ' αυτό βέβαια και ο Σβαμπ με τον Τσιγγάρα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, που με πολλά τρεξίματα και συνεχές πρέσινγκ δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα.

Επίσης υποδειγματική ήταν και η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, τόσο απί τα άκρα όσο και από τα πλάγια. Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου με το ωραίο γκολ του Μπάμπα ήταν πολύ φτωχό μετά από 14 τελικές και κατοχή 75%, αλλά με το που άρχισε το δεύτερο ο Τζόλης και ο Ουάρντα φρόντισαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και ο Ζίβκοβιτς αργότερα απλά πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας το πιο ωραίο γκολ του αγώνα.

Αν ο αντίπαλος δεν ήταν... μια ομάδα της Λαμίας, καθώς οι βασικοί έμειναν εκτός για να παίξουν στα δύο κρίσιμα ματς που ακολουθούν με ανταγωνιστές, θα λέγαμε ότι επρόκειτο για την καλύτερη φετινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, όχι τόσο για την ευρεία νίκη, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η ομάδα σε όλους τους τομείς. Κακά τα ψέματα, όμως. Πρέπει να δούμε αυτόν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας σε πιο δύσκολα ματς και ειδικότερα στα ντέρμπι των πλέι οφ για να σιγουρευτούμε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε και κάνει βήματα προόδου.

Στα επιμέρους: Ο Μπάμπα, αν και ανέτοιμος ακόμη, φαίνεται ότι θα είναι μια αξιόπιστη λύση. Ο Μιχαηλίδης έχει να δώσει και ίσως θα τον δούμε να παίζει περισσότερο όταν ο Γκαρσία καταφέρει να εξαλείψει τις όποιες αδυναμίες του. Χθες, πάντως, ήταν πολύ άνετος και δεν έδειξε καθόλου αγχωμένος από την πίεση ότι κάτι πρέπει να δείξει και να αποδείξει. 

Ο Τσιγγάρας ταιριάζει μια χαρά στο πλευρό του Σβαμπ κι αν φτάσει στρο σημείο να προσφέρει περισσότερα στον δημιουργικό τομέα θα γίνει ένας παίκτης που ίσως αφήσει εποχή. Ο Σφιντέρσκι κάνει πολλά περισσότερα από αυτό που περιμένουν όλοι, δηλαδή να σκοράρει. Κι αν ήταν λίγο τυχερός, χθες θα πετύχαινε το πιο όμορφο γκολ με το τακουνάκι. Πολύτιμος ως δεξιός μπακ ο Ροντρίγκο. Το δείχνει τώρα που πήρε αγώνες σερί και ανέβασε και την ψυχολογία του.

ΥΓ. Περιμένω από τον Καγκάβα κάτι περισσότερο από το να δίνει οδηγίες στους άλλους...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.