Εξυπνο και ανταγωνιστικό ρόστερ για τίτλους

Metrosport Team23 Μαρτίου 2020

Οι επιδόσεις της ομάδας αυτή τη χρονιά όταν με το καλό ολοκληρωθεί και οι προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον αποτέλεσαν θέμα συζήτησης για τις επιδιώξεις που πρέπει να τεθούν για την νέα σεζόν, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Ουσιαστικά φέτος και εφόσον ξεπεραστεί η πανδημία στα χρονικά πλαίσια στα οποία θα επιτραπεί η συνέχιση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ έχει ανοιχτούς στόχους. Και στον ένα και στον άλλο θεσμό. Ανεξάρτητα όμως τι θα συμβεί φέτος, ο προγραμματισμός ενδιαφέρει πρωτίστως τον ισχυρό άνδρα και τα στελέχη του ΠΑΟΚ. Αλλωστε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, το μήνυμα που προέκυψε ήταν πως ο χρόνος είναι σύμμαχος για να εφαρμοστεί ο στρατηγικός σχεδιασμός για την νέα σεζόν σε όλα τα επίπεδα.

Ηδη έχουν αρχίσει οι πρώτες κινήσεις επί χάρτου για την ομάδα. Ο στόχος είναι να απαλλαχθεί ο ΠΑΟΚ από βαριά συμβόλαια παικτών που δεν έχουν προσφέρει. Οι περιπτώσεις των Στοχ και Βέρνμπλουμ συμπεριλαμβάνονται σε αυτές. Ακόμη η σταδιακή μείωση του μέσου όρου ηλικίας είναι ένα από τα θέματα συζήτησης. Ένα ακόμη, είναι τι θα γίνει με τις ανανεώσεις υψηλων συμβολαίων όπως του Μαουρίσιο. Για τον Βιεϊρίνια δεν τίθεται θέμα, ξεκάθαρος στόχος είναι να επέλθει συμφωνία για την επόμενη διετία, αφού και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες για συνεργασία.

Το έξυπνο και άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ των επόμενων ετών θα διαμορφωθεί με βασικό στόχο την διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων και τα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά το απόλυτα επιτυχημένο πλάνο του καλοκαιριού του 2016, όταν αποκτήθηκαν παίκτες που στέριωσαν στην ομάδα και έδωσαν τίτλους, αποτελεί ένα πρότυπο, πάνω στο οποίο μπορούν να κινηθούν ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του.

Ξεκάθαρα θα υπάρχουν κίνητρα στους παίκτες, πολύ καλά συμβόλαια σε όσους αποκτηθούν, αλλά όχι συμβόλαια της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως που θεωρούνται πλέον ακριβά για έναν ΠΑΟΚ που θα κληθεί να εξασφαλίσει την συμμετοχή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το μάξιμουμ των ετήσιων απολαβων που συζητείται για τους πρωτοκλασάτους παίκτες από την νέα σεζόν δεν θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αλλωστε ο εξορθολογισμός που θέλει να πετύχει ο ΠΑΟΚ εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν σίγουρα από το καλοκαίρι. Η μεθόδευσή τους όμως έχει ήδη αρχίσει.

Προσέξτε ακόμη και η αξιοποίηση νέων παικτών από την ομάδα Νέων, ή ορισμένων από όσους δόθηκαν δανεικοί (Μπαλογιάννης, Λύρατζης) αποτελεί ένα βασικό σημείο αναφοράς. Ο ΠΑΟΚ που έχει τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να μην αξιοποιεί τα δικά του ταλέντα.

Συμπερασματικά, η διαμόρφωση ενός έξυπνου και ανταγωνιστικού ρόστερ με μείωση του μέσου όρου ηλικίας, αξιοποίηση έμπειρων παικτών που έχουν και μπορούν ακόμη να προσφέρουν (με απολαβές που δεν θα ξεπερνούν ετησίως το ένα εκατομμύριο ευρώ), απόκτηση άλλων που ήδη βρίσκονται στις λίστες καθώς και η προσθήκη νέων παικτών από τις ακαδημίες (ή τους δανεικούς) αποτελούν ένα βασικό στόχο. Το ρόστερ θα πρέπει να είναι άκρως ανταγωνιστικό με την προοπτική κατάκτησης τίτλων. Και σημειώστε πως στο νέο ρόστερ, οι περισσότεροι παίκτες θα πρέπει να διακρίνονται και για τα αθλητικά τους χαρακτηριστικά, εκτός από τα ποιοτικά – ποδοσφαιρικά για να ανέβει επίπεδο η ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.