Έξω από το γήπεδο είμαστε αδέρφια, μέσα... είναι μια άλλη ιστορία

Παναγιώτα Χαλκιά08 Ιανουαρίου 2021

To ποδόσφαιρο προσφέρει χρήματα, δόξα και φήμη. Απαιτεί σκληρή δουλειά, καθημερινή προπόνηση, συνεχής εξέλιξη και η κορυφή αποτελεί μονόδρομο. Το να έχεις για συμπαίκτη του τον αδερφό σου μπορεί να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, όταν όμως τον βρίσκεις απέναντι σου ίσως την κάνει πιο δύσκολη…

Τιάγκο και Ραφίνια



Οι γιοι του Μαζίνιο είναι και οι δύο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη La Masia και τώρα έχουν τραβήξει διαφορετικό δρόμο. Ο Τιάγκο το 2013 έφυγε από τη Βαρκελώνη για την Μπάγερν Μονάχου ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο εντάχθηκε στο ρόστερ της Λίβερπουλ. Ο αδερφός του, Ραφίνια, έπαιξε δανεικός και τον Οκτώβριο η Παρί Σεν Ζερμέν τον ενέταξε στο δυναμικό της. Τα δύο αδέρφια όντας παίκτες της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν στην ίδια ενδεκάδα σε έξι αναμετρήσεις.

Τζουσέππε και Φράνκο Μπαρέζι



Από τα τέλη της δεκαετίας του 70 έως και τις αρχές του 1990 η Ιταλία έβλεπε δύο αδέρφια να κοντράρονται στα παιχνίδια της Ίντερ με την Μίλαν. Τζουσέππε και Φράνκο διακρίθηκαν και αμφότεροι φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Ο πρώτος κέρδισε δύο τίτλους και ένα UEFA Cup ενώ ο δεύτερος έξι πρωταθλήματα, τρία ευρωπαϊκά κύπελλα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σβεν και Λαρς Μπέντερ



Τα δύο δίδυμα αδέρφια έφτιαξαν τη φήμη τους στο Μόναχο 1860 και το 2009 αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικό δρόμο. Ο Σβεν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπορούσια Ντόρμουντ ενώ ο Λαρς με την Λεβερκούζεν. Ωστόσο, ενώθηκαν και πάλι όταν ο Σβεν το 2017 εντάχθηκε στο ρόστερ της Λεβερκούζεν. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας και υπήρξε μέρος της εθνικής ομάδας που κέρδισε τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Κέβιν Πρινς και Ζερόμ Μπόατενγκ 



Δύο αδέρφια με διαφορετικές εμπειρίες. Έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη Χέρτα Βερολίνου αλλά μόνο ο Ζερόμ έμεινε στη Γερμανία παίζοντας για Αμβούργο και Μπάγερν Μονάχου. Ο Κέβιν – Πρινς φόρεσε τη φανέλα των Τότεναμ, Μίλαν, και Ντόρτμουντ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν επιλέξει διαφορετικές εθνικές ομάδες. Ο Ζερόμ αγωνίζεται στη Γερμανία ενώ ο Κέβιν – Πρινς επέλεξε την Γκάνα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον.

Κόλο και Γιάγια Τουρέ



Δύο παίκτες που έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία και ενώθηκαν στην Αγγλία. Ο Κόλο υπήρξε μέλος της ομάδας της «αήττητης» Άρσεναλ ενώ ο αδερφός του περιπλανήθηκε σε Μέταλιστ, Ολυμπιακό, Μόναχο και Μπαρτσελόνα. Οι δύο τους συναντήθηκαν στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου και κατέγραψαν 56 κοινές αναμετρήσεις. Άλλες 50 μέτρησαν με το εθνικό συγκρότημα της χώρας τους. Όταν ο Κόλο πήγε στη Λίβερπουλ, τα δύο αδέρφια βρέθηκαν στο χορτάρι ως αντίπαλοι.

Γκρανίτ και Ταουλάντ Τζάκα



Γεννήθηκαν στην Ελβετία και φόρεσαν τη φανέλα της Βασιλείας. Ο Γκρανίτ επέλεξε να αγωνιστεί στην εθνική Ελβετίας ενώ ο Ταουλάντ στην Αλβανία. Βρέθηκαν αντίπαλοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.