Εξιλέωση στους 12 «τελικούς» και Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team18 Μαρτίου 2021

Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η αντίδραση που οφείλει να βγάλει στα καθοριστικά παιχνίδια που ακολουθούν, στα πλέι οφ και το Κύπελλο.

Η εξιλέωση, για την μέχρι τώρα αρνητική πορεία της ομάδας, θα έρθει μόνο μέσα από συνεχόμενες επιτυχίες, την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου, την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και εν τέλει την κατάκτηση του θεσμού.

Ο Γκαρσία και οι παίκτες έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους. Δεν είναι μόνο η προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε αγωνιστικό επίπεδο, στον τακτικό τομέα, αλλά και σε αυτό της ψυχολογίας. Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, αποδεικνύουν πως στην ομάδα, δεν δείχνουν να πιστεύουν (παρά την προσπάθεια που κάνουν) ότι μπορούν να αλλάξουν την μοίρα τους. Ο Γκαρσία δήλωσε πριν από λίγες ημέρες πως είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα. 

Προφανώς το είπε, για να τονώσει την ψυχολογία τους. Εκεί εμβαθύνει περισσότερο. Γιατί όταν μία ομάδα δεν πιστεύει στον εαυτό της, ότι κι αν κάνει κάποιος, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Είναι και το άλλο στοιχείο όμως, όπως αναφέραμε αναλυτικά χθες στη Metrosport. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει, ως ομάδα, συμπαγής, να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία, να πετυχαινει πρώτος γκολ και να κρατά το υπέρ του αποτέλεσμα. Δεν είναι λογικό, για τα δεδομένα, ακόμη και αυτού του ΠΑΟΚ που έχει αλλάξει πολύ (τους τελευταίους μήνες) να παρουσιάζει τέτοια εικόνα.

Η εξιλέωση μπορεί να έρθει με την αγωνιστική μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και παράλληλα με τα πλέι οφ, ο Δικέφαλος καλείται να προκριθεί επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, να φθάσει στον τελικό της 22ης Μαϊου και εκεί, να τα δώσει όλα για όλα για το τρόπαιο.

 Οι ευθύνες των παικτών είναι μεγάλες για την εικόνα που παρουσιάζουν, η ευθύνη του προπονητή και των συνεργατών του, είναι επίσης μεγάλες, γιατί καλούνται να διορθώσουν τα κακώς κείμενα σε πολύ μικρό διάστημα, κάτι που δεν κατάφεραν τους προηγούμενους μήνες. Σε κάθε περίπτωση, για τον ΠΑΟΚ η εξιλέωση θα έρθει μόνο μέσα από επιτυχίες. Την κατάκτηση του Κυπέλλου και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Και ο συνδυασμός των δύο προαναφερομένων, μπορεί να προσφέρει και οικονομικά οφέλη της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.