Έξι παίκτες που έβαλαν φρένο σε Μέσι και Ρονάλντο

Παναγιώτα Χαλκιά29 Απριλίου 2020

Βλέποντας τους θαρρείς πως οι Γαλάτες τούς έδωσαν το μαγικό τους φίλτρο και είναι ανίκητοι. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο γνωρίζουν καλά τον τρόπο να δαμάζουν το τόπι και να το πείθουν να κινηθεί ανάλογα με τη διάθεση τους. Είναι σκληροί, ανθεκτικοί και γρήγοροι. Πονοκέφαλος για κάθε αντίπαλο προπονητή.

Όταν ο τεχνικός σου λέει να αναλάβεις το μαρκάρισμα τους σκέφτεται πως θα ήθελες να έχεις υπερδυνάμεις. Αφού μπορεί να τους έχει κλείσει τόσο καλά που σχεδόν να μην ανασαίνουν αλλά σκέφτονται γρήγορα και θα βρουν τη χαραμάδα που σου ξέφυγε. Δύσκολα τους αντιμετωπίζεις αλλά υπάρχουν αμυντικοί που τους κοίταξαν στα μάτια και βγήκαν νικητές.

Αρν Φίντριχ VS Κριστιάνο Ρονάλντο

Στα προημιτελικά του UEFA Euro 2008 η Γερμανία επικράτησε της Πορτογαλίας με 2-3. Ο Ρονάλντο ήταν αρκετά υποτονικός. Ο Γερμανός αμυντικός σε συνεργασία με τον Περ Μερτεζάκερ έκλεισε το χώρο όταν χρειάστηκε και κατάφερε να εμποδίσει τον Πορτογάλο να κάνει ζημιά στην ομάδα του.


Αρν Φρίντριχ VS Λιονέλ Μέσι


Δύο χρόνια αργότερα στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου ο Φρίντριχ κατάφερε να ανακόψει τις προσπάθειες του Λιονέλ Μέσι. Στην ευρεία νίκη (4-0) της Γερμανίας επί της Αργεντινής και πάλι έχοντας ως παρτενέρ τον Μερτεζάκερ κατάφεραν να κλείσουν τους χώρους και να μπλοκάρουν τον Αργεντινό άσο.


Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι Vs Κριστιάνο Ρονάλντο

Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Champions League την σεζόν 2014/2015. Οι δύο Ιταλοί αμυντικοί έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση περιορίζοντας στο ελάχιστο τις προσπάθειες των Ρονάλντο και Μπέιλ.


Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι VS Λιονέλ Μέσι

Την περίοδο 2016/2017 η Γιουβέντους βρήκε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League. Ο Μέσι ήταν πονοκέφαλος πριν από το παιχνίδι, ο περιορισμός της δράσης του εντός αγωνιστικού χώρου φάνταζε βουνό αλλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της «μεγάλης κυρίας» τον ανάγκασε σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Σέρχιο Ράμος VS Κριστιάνο Ρονάλντο

Στα ημιτελικά του Euro 2012 η Πορτογαλία κοντράρεται με την Ισπανία. Ο Σέρχιο Ράμος επωφελούμενος από την συνεργασία με τον Κριστιάνο στην Ρεάλ Μαδρίτης, τον διάβασε τόσο καλά που κατάφερε να τον ανακόψει. Βοήθησε και ο Πικέ.

Σέρχιο Ράμος VS Λιονέλ Μέσι

Οι δύο τους έχουν κοντραριστεί αμέτρητες φορές στα ντέρμπι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός αμυντικός σε κάθε παιχνίδι δίνει το 110% των δυνατοτήτων του για να είναι εκείνος που θα εμποδίσει τον Μέσι να σκοράρει και να κάνει πράξη τις εμπνεύσεις του.


Άσλεϊ Κόουλ VS Κριστιάνο Ρονάλντο

Είτε στην Premier League είτε στις μάχες Πορτογαλίας – Αγγλίας, ο Άσλεϊ Κόουλ φρόντιζε κάθε φορά να βασανίζει τον Πορτογάλο άσο.


Άσλεϊ Κόουλ VS Λιονέλ Μέσι

Το 2011/2012 Τσέλσι και Μπαρτσελόνα διεκδίκησαν ένα εισιτήριο στον τελικό του Champions League. Ο Άσλεϊ Κόουλ κλήθηκε να μαρκάρει τον Αργεντινό σούπερ στάρ και να μην τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του. Σίγουρα τα πήγε περίφημα. Βοήθησε, βέβαια, και ο Πετρ Τσεχ που ήταν σε εξαιρετικό βράδυ αλλά και η τύχη καιώς ο Μέσι αστόχησε από τα 11 βήματα.


Ντιέγκο Γοδίν VS Κριστιάνο Ρονάλντο


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του και σε αυτό φέρει ευθύνη ο Γοδίν. Ο αμυντικός της Ατλέτικο σε συνεργασία με τους συμπαίκτες του (2014/2015) φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους και να κρατήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης μακριά από την εστία τους. Χαρακτηριστικό είναι η «Βασίλισσα» έκανε μόλις τέσσερα σουτ προς την αντίπαλη εστία.


Ντιέγκο Γοδίν VS Λιονέλ Μέσι


Εκτός από τις μάχες τους στην Primera Division, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2015/2016. Ο Γοδίν έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και κατάφερε να περιορίσει τις κινήσεις του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.