Εξι άνθρωποι της Γ΄Εθνικής μιλούν για τη δοκιμασία του κορωνοϊού

Δημήτρης Μπασμπαρέλας20 Μαρτίου 2020

Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Τέτοιες στιγμές το καταλαβαίνει κανείς πολύ περισσότερο από κάθε άλλη. Με αφορμή, τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως με την εξάπλωση του κορωναϊού, αλλά και σε συνάρτηση με την παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα, αλλά και σχεδόν όλο τον κόσμο, η Metrosport έδωσε τον λόγο, σε έξι ανθρώπους της γ΄κατηγορίας για το πώς βιώνουν, πώς αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση. Τί προτρέπουν; Ποιο είναι το μήνυμά έξι ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνται χρόνια με τον αθλητισμό;

Διγκόζης: «Κινηθήκαμε γρήγορα»

Ο τεχνικός του πρωτοπόρου στον 1ο όμιλο, Πανσερραϊκού, Αγγελος Διγκόζης, κατέθεσε την άποψη του, λέγοντας: «Πιστεύω, ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες, ευτυχώς κινηθήκαμε γρήγορα. Μακάρι, να μην έχουμε τα ίδια, τα οποία συμβαίνουν στην Ιταλία, αλλά και στην Ισπανία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Καλούμαστε να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, των ιατρών και των καθηγητών. Να παίρνουμε μέτρα πρόληψης και προστασίας. Οσο γίνεται να είμαστε στο σπίτι. Μόνο για τα απαραίτητα έξω και εφόσον είναι απολύτως αναγκαίο».

Κατσαβάκης: «Δοκιμασία...»

Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα (2ος όμιλος) και έμπειρος τεχνικός, Μάκης Κατσαβάκης, υποστήριξε: «Περνάμε όλοι μας μία δοκιμασία. Πρέπει να υπακούσουμε στους κανόνες, τους οποίους επιβάλλουν οι αρμόδιοι. Χρειάζεται υπομονή και κυρίως υπευθυνότητα. Ας είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να αποφύγουμε ότι επιδεινώνει την κατάσταση. Προέχει η υγεία και ασφάλεια. Ας στραφούμε και στον Θεό, να κάνουμε μία προσευχή, για να μην έχουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις».

Δούμας: «Ούτε να το φανταζόμασταν»

Ο εκ των τεχνικών του Θερμαϊκού Θέρμης (η ομάδα βρίσκεται στον 2ο όμιλο της κατηγορίας), Τάσος Δούμας, τόνισε από την πλευρά του. «Ολοι πρέπει να κάνουμε υπομονή. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα. Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο.

Το βλέπαμε στις ταινίες, αλλά δεν φανταζόμασταν, ότι κάποτε θα συνέβαινε στην πραγματικότητα», είπε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε και ως πατέρας. «Οσοι έχουμε παιδιά, πρέπει ταυτόχρονα να τα κρατάμε, όσο μπορούμε στο σπίτι. Ισως δεν έχουν τη συναίσθηση το πόσο σοβαρό και μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Ως ομάδα έχουμε δώσει ατομικό πρόγραμμα για το σπίτι στους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε με την επιστροφή, όποτε γίνει, να μη μείνουμε πίσω. Στο τέλος, θα το ξεπεράσουμε, αρκεί να λειτουργούμε για το γενικό καλό, τηρώντας τους κανόνες και όχι μεμονωμένα. Το θετικό είναι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο στο σπίτι, βλέποντας και μένοντας περισσότερο τα παιδιά μας και το λέω κυρίως για όσους δουλεύουν αρκετές ώρες της μέρας».

Κεραμάρης: «Ποιος θα ρισκάρει;»

Ο Δημήτρης Κεραμάρης είναι πρόεδρος στον Απόλλωνα Παραλιμνίου (1ος όμιλος). Στο τελευταίο χρονικά ματς (διπλό στο Οφρύνιο), μετά την αποχώρηση του Παύλου Δημητρίου, ανέλαβε και χρέη προπονητή. «Πιστεύω, ότι δεν θα γίνουν ξανά παιχνίδια για φέτος. Ποιος θα ρισκάρει; Αν υπάρξουν κρούσματα μετά; Γιατί να κινδυνέψουν ζωές; Σε ποιον θα πέσουν οι ευθύνες μετά; 

Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να επικυρωθούν οι βαθμολογίες, ως έχει και στην κατηγορία μας να ανέβουν απευθείας οι οκτώ από κάθε όμιλο. Οσο για την παραμονή; Ας γίνει αναδιάρθρωση. Υπάρχουν λύσεις. Εμείς έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις και δεν πρόκειται να τις αρχίσουμε. Τον Μάιο και βλέπουμε», υποστήριξε ο Κεραμάρης, ο οποίος ασχολείται ταυτόχρονα επαγγελματικά και με τη διανομή εμφιαλωμένων νερών. «Παίρνουμε μέτρα προστασίας. Αναγκαστικά είμαστε στον δρόμο. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά... Ο,τι προβλέπεται για το γενικό καλό».

Κατακαλίδης: «Ολα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα»

Ο Νίκος Κατακαλίδης είναι προπονητής στην πρωτοπόρο ομάδα του 4ου ομίλου, την Α.Ε.Π. Κοζάνης. Ποιο ήταν το σχόλιο του για όλο αυτό, το οποίο βιώνουν άπαντες και μάλιστα παγκοσμίως; «Καλώς έχουν σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ορθώς πράττουν. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Είναι κάτι δύσκολο. Η ζωή και η υγεία, όμως, είναι πάνω απ' όλα. Ολα τα υπόλοιπα, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ας είμαστε προσεκτικοί. Κι όταν το περάσουμε όλο αυτό, πρώτα ο Θεός, τότε θα αρχίσουν ξανά όλα. Μένουμε σπίτι, για να περάσει, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, αυτή η μπόρα», δήλωσε ο Κατακαλίδης.

Κετσιεμενίδης: «Μας επηρεάζει»

Ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης, τεχνικός του Νέστου Χρυσούπολης, στον 1ο όμιλο, υπογράμμισε: «Ολο αυτό είναι μεγάλο πλήγμα. Είναι κάτι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Από την άλλη, το άσχημο είναι ότι δεν ξέρουμε, που θα οδηγήσει η όλη κατάσταση και τι μας ξημερώνει. Το επίσης, άσχημο, είναι ότι απ' ότι βλέπουμε είμαστε στο ξεκίνημα και όχι στο τέλος.

Από εκεί και πέρα, μας επηρεάζει όλους. Τους πάντες. Ισχύει για όλους, παγκοσμίως.

Δικαίως έχουν σταματήσει τα πάντα. Κάνουμε ατομικό πρόγραμμα, από το σπίτι, το οποίο έχουμε δώσει στους ποδοσφαιριστές, για να μην υπάρχει αδράνεια. Οπως και να έχει, αυτό, το οποίο ζούμε είναι πρωτόγνωρο...».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.