Europa League: Με την… πλάτη στον τοίχο η Ρόμα

Γιώργος Μάντζιος23 Φεβρουαρίου 2023

Απόψε θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα συνεχίσουν στα προημιτελικά του Europa League. Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο παίζει με την… πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, χωρίς τους καλύτερους επιθετικούς Ντιμπάλα και Έιμπραχαμ. Μακροχρόνια τα προβλήματα για την Σάλτσμπουργκ. 

Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς θα γίνει στο «Ολντ Τράφορντ» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, μετά το 2-2 της Βαρκελώνης. Ο Έρικσεν είναι εκτός για τους Αγγλους, οι Γκάβι, Πέδρι και Ντεμπελέ για τους Ισπανούς. 

Η Αϊντχόφεν ψάχνει ένα… θαύμα απέναντι στην Σεβίλλη μετά την ήττα με σκορ 3-0 στην Ανδαλουσία. Επανέρχεται για τους Ισπανούς ο Ράκιτιτς που έλειψε με την Ράγιο Βαγιεκάνο στο πρωτάθλημα, μακροχρόνιες οι απουσίες των Ολλανδών. 

Η Ρεν φιλοξενεί την Σαχτάρ και πάλι χωρίς τον γκολτζή Τεριέ, με την ουκρανική ομάδα να έχει κερδίσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ διεξήχθη στην Πολωνία λόγω του πολέμου). 

Χωρίς τον πολύτιμο μεσοεπιθετικό Ντιαμπί ταξίδεψε στην Γαλλία η Λεβερκούζεν για την ρεβάνς με τη Μονακό, μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα στην «Μπάι Αρίνα». 

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ναντ και Γιουβέντους μετά το 1-1 στην Ιταλία, το ίδιο και για Μίντιλαντ – Σπόρτινγκ μετά το αντίστοιχο 1-1 στην Πορτογαλία. 

Τέλος, η Ουνιόν Βερολίνου φιλοξενεί τον Άγιαξ, μετά το 0-0 των δύο ομάδων στο Άμστερνταμ. 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

ΝΑΝΤ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1-1) 19.45

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. (1-1) 

ΜΟΝΑΚΟ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (2-3) 

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΣΕΒΙΛΛΗ (0-3) 

ΡΟΜΑ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (0-1) 22.00

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (2-2) 

ΡΕΝ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (1-2) 

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΑΓΙΑΞ (0-0) (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα) 

Conference League: Θέλει την πρόκριση η ΑΕΚ Λάρνακας 

Με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0, η ΑΕΚ Λάρνακας αντιμετωπίζει την Ντνίπρο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η Λάτσιο ταξίδεψε στην Ρουμανία για να παίξει κόντρα στην Κλουζ, έχοντας υπέρ της το 1-0 του πρώτου αγώνα, αλλά εκτός τον αμυντικό Πατρίκ που αποβλήθηκε στην Ιταλία. 

Τιμωρημένο έχει και η Παρτιζάν, τον αμυντικό Βούγιατσιτς, υποδεχόμενη την Σέριφ Τιρασπόλ, την οποία και κέρδισε 1-0 στη Μολδαβία. 

Ένα μικρό θαύμα ψάχνει η Μπράγκα στην Φλωρεντία, μετά το 4-0 της Φιορεντίνα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Πορτογαλία. 

Η Τραμπζονσπόρ του Μπακασέτα και του Σιώπη δοκιμάζεται στην Ελβετία, έχοντας υπέρ της το 1-0 της Τουρκίας, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για την Λουντογκόρετς απέναντι στην Άντερλεχτ, αλλά και για την Καραμπάχ απέναντι στην Γάνδη. 

Τέλος, ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν Λεχ Πόζναν και Μπόντο Γκλιμτ, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία. 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (0-1) 19.45 

ΚΛΟΥΖ – ΛΑΤΣΙΟ (0-1) 

ΝΤΝΙΠΡΟ – ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (0-1) 

ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ (1-0) 

ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (0-1) 22.00

ΓΑΝΔΗ – ΚΑΡΑΜΠΑΧ (0-1) 

ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ – ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ (0-0) 

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ (4-0) (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.