Europa League: Η Μάνστεστερ Γ. διέλυσε τη Ρόμα, βήμα πρόκρισης η Βιγιαρεάλ!

Metrosport Team30 Απριλίου 2021

Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να θεωρείται η μια εκ των δύο φιναλίστ του τελικού του Europa League, καθώς διέλυσε με 6-2 τη Ρόμα στον πρώτο ημιτελικό. Η Βιγιαρεάλ έκανε βήμα πρόκρισης επικρατώντας 2-1 της Άρσεναλ.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League, με το εντυπωσιακό 6-2, πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι της Ρόμα.

Στο 9’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των γηπεδούχων, ο Μπρούνο Φερνάντες πρόλαβε τον Λόπεθ στην έξοδο πετυχαίνοντας το 1-0.

Η Ρόμα ισοφάρισε στο 14’ με πέναλτι σε χέρι του Πογκμπά, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πελεγκρίνι σημειώνοντας το 1-1.

Οι Ιταλοί πέτυχαν την ανατροπή στο 33’, όταν με κάθετη πάσα ο Μχιταριάν τροφοδότησε τον Πελεγκρίνι που «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Τζέκο ο οποίος σκόραρε για το 1-2!

Στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 2-2, στο 48’ με τον Καβάνι να πλασάρει εξαιρετικά και εύστοχα μετά από ωραία πάσα του Φερνάντες.

Οι γηπεδούχοι στο 64’ πήραν ξανά προβάδισμα, με 3-2 όταν μετά το σουτ του Μπισάκα, ο Μιράντε απόκρουσε λανθασμένα την μπάλα, με τον Καβάνι στο… ριμπάουντ να σκοράρει.

Ο Καβάνι κέρδισε πέναλτι στο 71’ σε ανατροπή του από τον Σμόλινγκ, με τον Μπρούνο Φερνάντες να το εκτελεί εύστοχα πετυχαίνοντας το 4-2.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεύρυνε το σκορ σε 5-2 στο 75’ όταν μετά από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες, ο Πογκμπά με κεφαλιά έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα της Ρόμα.

Το τελικό, εντυπωσιακό 6-2 διαμόρφωσε στο 86’ ο Γκρίνγουντ, μετά από καταπληκτική μπαλιά του Καβάνι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Σο, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ (83’ Μάτιτς), ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Μπρούνοο Φερνάντες, Ράσφορντ (76’ Γκρίνγουντ), Καβάνι.

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Πάου Λόπεθ (28’ Μιράντε), Σμόλινγκ, Κριστάντε, Ιμπάνιες, Σπινατσόλα (37’ Μπρούνο Πέρες), Βερετού (5’ Βιγιάρ), Ντιαβαρά, Κάρσντορπ, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο.

Ισχνό προβάδισμα η Βιγιαρεάλ

Βήμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League έκανε η Βιγιαρεάλ, επικρατώντας 2-0 της Άρσεναλ στο Θεράμικα. Οι Ισπανοί υπό την καθοδήγηση του εξπέρ του θεσμού και πρώην τεχνικού των «κανονιέρηδων», Ουνάι Έμερι, επικράτησαν 2-1.

Η Βιγιαρεάλ πήρε νωρίς το προβάδισμα, στο 5ο μόλις λεπτό, με δυνατό διαγώνιο σουτ του Τριγκέρος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-0 στο 29’, όταν μετά από κόρνερ του Παρέχο, ο Αλμπιόλ με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Άρσεναλ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Θεμπάγιος στο 57ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρ’ όλα αυτά η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι στο 71’ σε ανατροπή του Σάκα, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ από την άσπρη βούλα ο Πεπέ μειώνοντας σε 2-1.

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιτ (70' Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (80' Α. Μορένο), Τσουκουέζε, Καπού, Παρέχο, Τριγκέρος (80' Γκόμεθ), Ζ. Μορένο, Αλκάθερ (46' Κοκλέν).

Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μάρι, Τζάκα, Πάρτεϊ, Θεμπάγιος, Σακά (85' Ομπαμεγιάνγκ), Έντεγκααρντ (63' Μαρτινέλι), Πεπέ (90+5' Γουίλιαν), Σμιθ Ρόου (90+5' Ελνένι).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.