Europa League: Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τα μπαράζ της φάσης των "16"

Στέφανος Αβραμίδης15 Φεβρουαρίου 2024

Συνέχεια στην ευρωπαϊκή εβδομάδα που διανύουμε καθώς μπαίνει στο… παιχνίδι και το Europa League.

Συγκεκριμένα, έχουμε τα playoffs της δεύτερης εν τάξει Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί, όπου οι δεύτεροι των ομίλων που τερμάτισαν στο  Europa League θα τεθούν αντιμέτωποι με βάση τη κλήρωση που έγινε στις 18 Δεκέμβρη, τους τρίτους από τη φάση των γκρουπ του Champions League. Αυτό το σύστημα ισχύει τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι πρώτες αναμετρήσεις όλων των ζευγαριών θα διεξαχθούν σήμερα 15 Φεβρουαρίου, μοιρασμένες σε δύο ώρες (19:45 και 22:00), ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη (22/2). Τηλεοπτική κάλυψη από όλα τα κανάλια της Cosmote TV.

Φυσικά, ο νικητής κάθε ζευγαριού θα προκριθεί στη φάση των «16» του Europa League, όπου περιμένουν για νέα κλήρωση που θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου είναι οι Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Ρέιντζερς, Αταλάντα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Σλάβια Πράγας και η τρομερή φέτος  Μπάγερ Λεβερκούζεν οι οποίες πήραν τις πρώτες θέσεις των ομίλων τους.

Από τα ζευγαρώματα, λοιπόν, των playoffs ξεχωρίζει το Ρόμα-Φέγενορντ στην τρίτη τους συνάντηση μέσα σε τρία χρόνια, των δύο ομάδων δηλαδή που συνέθεσαν τον πρώτο τελικό του Europa Conference League, το 2022, όπου επικράτησαν οι Ρωμαίοι. Επίσης αναμετρήθηκαν και πέρσι στην ίδια διοργάνωση στους προημιτελικούς όταν τότε η ομάδα του Μουρίνιο πέρασε στα ημιτελικά κερδίζοντας το δεύτερο ματς με 4-1 στην παράταση ανατρέποντας το 1-0. Το πρώτο μεταξύ τους αγώνα θα διεξαχθεί στην Ολλανδία.

Το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν και οι «μάχες» των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων Παναθηναϊκού, ΑΕΚκαι Ολυμπιακού στο Europa League. Συγκεκριμένα, οι Ρεν, Μαρσέιγ και Φράιμπουργκ θα αναμετρηθούν με τις Μίλαν, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λανς, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των Playoffs του Europa League:

Πέμπτη (15/2)

Γαλατασαράι-Σπάρτα Πράγας (19:45)
Γιουνγκ Μπόις-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (19:45)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μαρσέιγ (19:45, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Αμβούργο)
Φέγενορντ-Ρόμα (19:45)
Λανς-Φράιμπουργκ (22:00)
Μίλαν-Ρεν (22:00)
Μπενφίκα-Τουλούζ (22:00)
Μπράγκα-Καραμπάγκ (22:00

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.