Euroleague: Ο Ολυμπιακός για την 5η θέση και στο βάθος... Μπαρτσελόνα

Metrosport Team12 Απριλίου 2024

Ο Ολυμπιακός αναμετράται με την Φενερμπαχτσέ (12/04) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από τη πολύ δύσκολη νίκη επί του Περιστερίου για το πρωτάθλημα την Κυριακή (07/04) 91-83 και με θετικό αποτέλεσμα απόψε επί της Φενέρ θα πάρουν την 5η θέση και θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας στα playoff κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Σε περίπτωση ήττας οι πειραιώτες βγαίνουν 6οι και παίζουν με Μονακό πάλι με μειονέκτημα έδρας. 

Οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ παραμένουν αμφίβολοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οι οποίοι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. Τόσο ωστόσο ο προπονητής των ερυθρολέυκων ο οποίος έχει την ευκαιρία - αν το θελήσει - να επιλέξει αντίπαλο στα playoffs. όσο και ο Μουστάφα Φάλ τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, βάζοντας τέλος στην όποια παραφιλολογία πήγε να αναπτυχθεί εν τη γεννέση της.

Ενώ από την άλλη πλευρά προβλήματα έχει και η Φενέρμπαχτσε, που δεν υπολογίζει στον Τζόναθαν Μότλεϊ και έχει αμφίβολο τον Σερτάκ Σανλί, κάτι που αποδυναμώνει την front line της.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ενώ διαιτητές θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία). Στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Τουρκία στις 2 Νοεμβρίου του 2023 η Φενέρ επικράτησε με 79-77 του Ολυμπιακού.

Τέτοια εποχή πέρυσι, για την ακρίβεια στα τέλη του Απριλίου με αρχές Μαΐου, ο Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε ήταν «πρωταγωνιστές» σε μία από τις πιο εντυπωσιακές σειρές στα Play Off, προσφέροντας μάλιστα μεταξύ άλλων ένα από τα πιο χαρακτηριστικά Buzzer Beater στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στην Euroleague.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.