Euro 2020: Τσεχία, Αγγλία για πρωτιά, Κροατία, Σκωτία για επιβίωση

Metrosport Team22 Ιουνίου 2021

Η δράση συνεχίζεται στο Euro 2020 με τους αγώνες στον όμιλο D όπου δύο ομάδες, η Τσεχία και η Αγγλία, έχουν ήδη προκριθεί και αγωνίζονται για την πρωτιά και οι άλλες δύο, η Κροατία και η Τσεχία για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. 

Η Τσεχία πήρε αυτό που ήθελε με την Κροατία, αφού το τελικό 1-1 τη στέλνει στην επόμενη φάση καθώς Ουκρανία και Φινλανδία τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους με 3 βαθμούς. Μπορεί να μην έπιασε καλή απόδοση, ωστόσο βρήκε και πάλι τέρμα από τον Σικ (3ο στο τουρνουά) και στάθηκε τυχερή σε κάποιες χαμένες ευκαιρίες της αντιπάλου της στην επανάληψη. Αν δεν ηττηθεί απόψε, σφραγίζει εκτός από την πρόκριση και την πρωτιά. Αν ηττηθεί από την Αγγλία, τότε τερματίζει στην 2η θέση αν δεν υπάρχει νικητής στο Κροατία - Σκωτία, ή ακόμη αν νικήσει η Σκωτία. Επίσης τερματίζει στην 3η θέση αν κερδίσει η Κροατία και καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (τώρα είναι στο +3 Τσεχία). Οι δύο ομάδες ήταν αντιμέτωπες και στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την Τσεχία να επικρατεί 2-1 στην Πράγα, αλλά να χάνει με 5-0 στο Λονδίνο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών και παίζεται μια θέση στην μεσαία γραμμή δίπλα στον Σούτσεκ. Την διεκδικούν Κραλ και Χόλς, με τον δεύτερο να έχει ένα προβάδισμα να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

Η Αγγλία από την άλλη ήταν ιδιαίτερα μέτρια στο 0-0 απέναντι στην Σκωτία και απογοήτευσε το κοινό της στο Γουέμπλεϊ. Προς το φινάλε μάλλον συμβιβάστηκε με την ισοπαλία. Αν κερδίσει τερματίζει στην πρώτη θέση, ενώ αν χάσει, τότε τερματίζει στην 3η θέση αν κερδίσει η Σκωτία και καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων, ή τερματίζει στην 2η αν έρθει ισοπαλία το άλλο ματς, ή κερδίσει η Κροατία. Ολοι περιμένουν από τον Κέιν να «ξυπνήσει» αφού ο φορ της Τότεναμ παραμένει χωρίς γκολ στην διοργάνωση, βυθισμένος στην μετριότητα. Πάντως αμυντικά η Αγγλία δεν δέχεται γκολ στα 4 τελευταία της παιχνίδια (φιλικά κι επίσημα). Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αναμένονται αλλαγές στο βασικό σχήμα, με υποψήφιους να μπουν σε αυτό τους Μαγκουάιρ, Χέντερσον, Γκρίλις και Ράσφορντ.

Διαιτητής ορίστηκε ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Ο κερδισμένος ελπίζει, ο χαμένος αποχαιρετά...

Η Κροατία ήταν βελτιωμένη σε σχέση με την εικόνα που έδειξε στην πρεμιέρα απέναντι στην Αγγλία, ωστόσο και πάλι απέτυχε να πάρει τους τρεις βαθμούς, μένοντας στο 1-1 με την Τσεχία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα αυστηρό πέναλτι, ισοφάρισε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Πέρισιτς, αλλά στην συνέχεια δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και στο τέλος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι, πλέον προκρίνεται απευθείας στην επόμενη φάση ως 2η αν κερδίσει, χάσει η Τσεχία και καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (τώρα είναι στο -3). Αν δεν το πράξει, θα είναι 3η με 4 βαθμούς και θα προκριθεί καθώς θα είναι μέσα στις 4 καλύτερες τρίτες θέσεις των ομίλων αφού Φινλανδία και Ουκρανία τερμάτισαν τρίτες με 3 βαθμούς. Αν χάσει τίθεται εκτός, ενώ αν έρθει ισόπαλη θα είναι μεν 3η, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Σκωτία λόγω καλύτερης επίθεσης, αλλά με μόλις 2 βαθμούς, θα αποκλειστεί αφού μόνο η Ισπανία μπορεί να τερματίσει 3η με 2 βαθμούς εφόσον ηττηθεί από τη Σλοβακία και χάσει η Πολωνία από τη Σουηδία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αμφίβολος είναι ο Μπάρισιτς, ενώ Κόβατσιτς και Μπρόζοβιτς διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Μόντριτς.

Η Σκωτία από την άλλη μετά από παλικαρίσια εμφάνιση κόντρα στην Αγγλία, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Έκλεισε καλά τους χώρους μπροστά από την περιοχή της, βραχυκύκλωσε κάθε προσπάθεια των αντιπάλων της, αλλά ήταν και τυχερή στο δοκάρι τους, στο ξεκίνημα του αγώνα. Πλέον υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα για την πρόκριση. Θέλει νίκη, για να είναι σίγουρα 3η με 4 βαθμούς οπότε προκρίνεται, ενώ τερματίζει 2η αν παράλληλα χάσει η Αγγλία (από την Τσεχία) και η Σκωτία καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (είναι στο -3 από την Αγγλία τώρα). Σε περίπτωση ισοπαλίας μένει 4η (χειρότερη επίθεση από Κροατία), ενώ την ίδια κατάληξη θα έχει και αν ηττηθεί. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Γκίλμουρ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μένει εκτός κι έτσι αναμένεται να έρθει στο κέντρο ο ΜακΤόμινεϊ (αγωνίστηκε στην άμυνα με την Αγγλία).

Διαιτητής ορίστηκε ο Αργεντίνος Φερνάντο Ραπαλίνι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.