Euro 2020: Τι χάνει η Ισπανία από την απουσία Ράμος

Παναγιώτα Χαλκιά30 Μαΐου 2021

Η ανακοίνωση των επιλογών του Λουίς Ενρίκε για τους αγώνες του Euro 2020 έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη. Ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε να μην ρισκάρει και δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Σέρχιο Ράμος.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και κορωνοϊό τη φετινή αγωνιστική περίοδο και κρίθηκε κατάλληλο να μην ακολουθήσει. Η επιλογή αυτή κρύβει κινδύνους;

Η απουσία του έμπειρου αμυντικού από τη λίστα του Ενρίκε αλλάζει εντελώς την αμυντική γραμμή των Ισπανών. Σε μια ομάδα που προκαλεί ανησυχία για την ατομική ποιότητα, η απώλεια του γεμίζει με αμφιβολία και ανασφάλεια.

Ο Ράμος είναι ηγέτης μέσα στο γήπεδο. Δυνατός στο εναέριο παιχνίδι. Ξέρει πως να μοιράσει την μπάλα και να γίνεται κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.

Ένας παίκτης που μπορεί να παρασύρει με το πάθος του τους συμπαίκτες του όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Μπορεί να τους συμβουλέψει και να τους δώσει κίνητρο. 

Επιπλέον, είναι ο στυλοβάτης της αμυντικής γραμμής. Η απουσία του αποδυναμώνει την άμυνα και οι νέοι Πάου Τόρες, Ερίκ Γκαρθία και Λαπόρτε αναμένεται να σηκώσουν το βαρύ φορτίο.

Ακόμη, χάνεται ένα κρυφός άσος της επίθεσης. Σε μια ομάδα που μερικές φορές δυσκολεύεται να σοκάρει, οι λύσεις που έδινε ήταν σημαντικές. Ας μην ξεχνάμε ότι μετρά 23 γκολ με το εθνόσημο. Οι απαιτήσεις αυξάνονται για Μορένο, Μοράτα, Ντάνι Όλμο και Τόρες.

Όλα αυτά χάνονται και ο Ενρίκε ελπίζει να μην πληρώσει ακριβά την απουσία του. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.