Euro 2020: Τα τέσσερα back up του Πούκι

Παναγιώτα Χαλκιά21 Ιουνίου 2021

Η Φιλανδία δεν ήταν από τις ομάδες που περιμέναμε να κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στο Euro 2020 καθώς είναι μόλις η πρώτη της συμμετοχή στην τελική φάση του τουρνουά. Η πρεμιέρα και ο αγώνας κόντρα στη Δανία πήγε αρκετά καλά για τους Φιλανδούς, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στη σκιά της κατάρρευσης του Έρικσεν. Η απόδοση τους στο επόμενο με αντίπαλο τη Ρωσία, απλά τους θύμισε ότι κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος σε αυτό το επίπεδο.

Η αναμέτρηση αυτή έθεσε ακόμη ένα ερώτημα στον προπονητή των Φιλανδών. Ο Τέεμου Πούκι φαίνεται πως δεν έχει επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Μάρκου Κάρνεβα ενδέχεται να αναγκαστεί να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του καθώς χρειάζεται λύσεις στην επίθεση.

Ο 31χρονος επιθετικός αποτελεί βασικό γρανάζι στην επιθετική γραμμή της Φιλανδίας. Είναι μια μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία. Μπορεί να βρει δίχτυα με κάθε τρόπο ενώ χρησιμοποιεί με άνεση και τα δύο του πόδια.

Ταλαιπωρεί τους αμυντικούς ακόμη και όταν δεν έχει την μπάλα. Γνωρίζουν καλά ότι εάν τον αφήσουν ελεύθερο θα κάνει τη ζημιά, έτσι τον έχουν συνεχώς υπό την επίβλεψη τους. Βγαίνει και εκτός περιοχής ώστε να προσφέρει λύσεις και να ανοίξει κάποιο διάδρομο για να φτάσει η μπάλα στην περιοχή.

Λάσι Λαπαλάινεν

Ο 21χρονος επιθετικός κάνει παρόμοιες διαδρομές σε χώρους και μπορεί να τον αντικαταστήσει σε αυτό το κομμάτι.

Περνάει μέσα στην περιοχή όταν χρειάζεται. Επιλέχθηκε καθώς έχει την ικανότητα να κινηθεί σε χώρους για να κερδίσει την μπάλα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις.

Παίζει κυρίως μακριά από τους αντίπαλους αμυντικούς δημιουργώντας χώρους και δίνοντας τη δυνατότητα ενός ελεύθερου περάσματος στους συμπαίκτες του. Αναζητά συνεχώς χώρους για να μετακινηθεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Μάρκους Φορς

Εάν ο Καρνέβα θέλει ένα παίκτη για να αντικαταστήσει τον Τέεμου Πούκι, προφανώς θα επιλέξει τον Φορς. Είναι μια διαρκή απειλή για την αντίπαλη άμυνα τόσο εντός όσο και εκτός μεγάλης περιοχής.

Τρυπώνει ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. Κινείται σε χώρους, ανοίγει διαδρόμους ώστε να σπάσει την άμυνα και να δώσει μια επιλογή σε κάποιο συμπαίκτη του.

Πούρου Σοϊρί

Ο 26χρονος Φιλανδός αγωνίζεται συνήθως στο αριστερό άκρο της επίθεσης αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως επιθετικός αφού έχει ρυθμό και βλέπει εστία. Μπορεί να παίξει ως επιθετικός μέσος σε κεντρικές περιοχές του γηπέδου εάν χρειαστεί, προκαλώντας προβλήματα στον αντίπαλο. Ευδοκιμεί σε μονομαχίες ένας εναντίον ενός, κλέβει μπάλες και πατά περιοχή με ευκολία. Έχει μια άνεση με την μπάλα και εάν επιλεγεί θα δώσει λύσεις.

Φρέντρικ Τζένσεν

Κανονικά είναι επιθετικός μέσος, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως επιθετικός αλλά με ρίσκο. Είναι ένας παίκτης που διατηρεί τη θέση του και περιμένει να έρθει η μπάλα για να τρέξει μπροστά. Κάνει διάφορες διαδρομές σε χώρους ώστε να βρει κενό πεδίο αλλά δεν έχει τα ανάλογα τρεξίματα για να είναι μια καλή επιλογή για αντικαταστάτης του Πούκι. Ο ρόλος του στην ομάδα είναι γενικά να προσφέρει μια διαδρομή προς τα πίσω, είτε με ντρίμπλα είτε με μετάβασή της προς έναν άλλο παίκτη.

Ο καθένας τους έχει διαφορετικές ιδιότητες στο γήπεδο. Ο Τζένσεν θα πάρει τη θέση του στο κέντρο για να βοηθήσει την ομάδα να μετακινεί την μπάλα ενώ ο Σοϊρί έχει την ποιότητα να δημιουργήσει προβλήματα από τα πλάγια και την άδεια να κόβει προς τα μέσα και να πυροβολεί όταν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Επομένως, ο Καρνεβα θα επιλέξει έναν από τους Λαπαλάινεν και Φορς εάν χρειαστεί να αντικαταστήσει τον Τέεμου Πούκι. Το ποιος θα παίξει, θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που στηθεί η Φιλανδία. Ο Φορς είναι μια απειλή στο κουτί και εάν χρειάζεται να μπει η μπάλα στα δίχτυα ή ο Πόγχιανπαλο δεν μπορεί να «αναπνεύσει» από το πρέσινγκ των αντίπαλων αμυντικών, τότε είναι πιθανό να βοηθήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.