Euro 2020: Σκορ και θέαμα από Μπενζεμά, Ρονάλντο και... όλοι βολεμένοι

Δημήτρης Καλαϊτζής23 Ιουνίου 2021

Σ΄ ένα τρομερό παιχνίδι, με τέσσερα γκολ, τρία πέναλτι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει ιστορία, Γαλλία και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020. 

Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι ανήκε στη Γαλλία, με τον Μπαπέ να μην μπορεί να νικήσει τον Πατρίσιο, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν στο 16΄.

Η Πορτογαλία από το πουθενά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 31΄. Ύστερα από σέντρα, ο Λιορίς γκρέμισε τον Ντανίλο και ο Λαόθ χωρίς δεύτερη σκέψη καταλόγισε την άσπρη βούλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας σε θέση ισχύος τους Ίβηρες. Ο αρχηγός των Πορτογάλων σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και έφτασε τα τέσσερα τέρματα στη διοργάνωση, ενώ έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει αθροιστικά σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο 20 γκολ.

Και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία κέρδισε πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Μπαπέ. Ο Μπενζεμά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 47΄ η Γαλλία έφερε τούμπα το ματς. Ο Πογκμπά έκανε την κάθετη μπαλιά και ο Μπενζεμά με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε για δεύτερη φορά τον Πατρίσιο, κάνοντας το 2-1.

Στο 58΄ η Πορτογαλία κέρδισε δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά για χέρι του Κουντέ, με τον Ρονάλντο αναλαμβάνει και πάλι την εκτέλεση και να μην αστοχεί, γράφοντας το 2-2. Μ΄ αυτό το τέρμα ο CR7 έφτασε τα 109 με την Εθνική, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ιρανού, Αλί Νταεΐ. 

Δέκα λεπτά μετά η Γαλλία έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Ο Πογκμπά έπιασε ένα τρομερό σουτ, ο Πατρίσιο απέκρουσε εντυπωσιακά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά έσωσε σωτήρια και το σουτ του Γκριεζμάν.

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο (79' Νταλό), Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μουτίνο (72' Νέβες), Ντανίλο (46' Παλίνια), Ρενάτο Σάντσες (88' Ολιβέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (72' Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46' Ντιν-52' Ραμπιό), Πογκμπά, Καντέ, Τολισό (66' Κομάν), Γκριεζμάν (87' Σισοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.