Euro 2020: Ποιοι θα τραβήξουν τα φώτα

Παναγιώτα Χαλκιά11 Ιουνίου 2021

Μπορεί να άργησε ένα χρόνο αλλά αφήνει υποσχέσεις για μοναδικές στιγμές. Αντίστροφα γυρνούν οι δείκτες για το εναρκτήριο λάκτισμα του Euro 2020. Οι προπονητές έχουν ανακοινώσει τους παίκτες που θα έχουν μαζί τους σε αυτή τη διοργάνωση. Μερικοί εξ αυτών αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους.

Κιλιάν Εμπαπέ – Γαλλία


Συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό με τη φανέλα της Μονακό, έδειξε τις ικανότητες και το ταλέντο του αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο ραγδαία θα ήταν η εξέλιξη του. Είναι μόλις 22 και έχει φέρει την Ευρώπη στα πόδια του. Η Παρί νιώθει ευλογημένη που τον έχει στο δυναμικό της και εκείνος φροντίζει να στέλνει μήνυμα ότι μπορεί να ξεπεράσει Μέσι και Ρονάλντο. Τη φετινή σεζόν σημείωσε 47 συμμετοχές, 42 γκολ και 11 ασίστ. Αναμφισβήτητα, ένα πολύτιμο εργαλείο της Γαλλίας.

Καρίμ Μπενζεμά – Γαλλία



Δίπλα του θα βρεθεί ένας έμπειρος παίκτης. Ο Καρίμ Μπενζεμά θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Ο Γάλλος επιθετικός άκουσε τον Μουρίνιο να τον αποκαλεί «γάτα», τον Λίνεκερ να τον θεωρεί «υπερτιμημένο» και το Μπερναμπέου να ζητά πίσω τον Μοράτα αλλά έκλεισε τα αυτιά του και απέδειξε σε όλους γιατί έχει θέση στο ρόστερ της «Βασίλισσας».

Μετά τη φυγή του Ρονάλντο, η πορεία του είναι ανοδική και έχει μετατραπεί σε ένα κομβικό παίκτη που έδινε δυναμικό παρών και πρόσφερε το κάτι παραπάνω. Τα 30 γκολ και οι εννέα ασίστ τη φετινή σεζόν του έδωσαν το εισιτήριο της επιστροφής στην εθνική και φιλοδοξεί να πάει ψηλά.

Τόμας Σούτσεκ - Τσεχία



Η καρδιά της τσέχικης μεσαίας γραμμής. Ο 26χρονος αμυντικός χαφ αγωνίστηκε στη Σλάβια Πράγας, όπου και αναδείχθηκε δύο φορές ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της πρώτης κατηγορίας. Έπειτα, πήρε μεταγραφή στη Γουέστ Χαμ και φέτος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 γκολ και μια ασίστ.

Γκάρεθ Μπέιλ



Ίσως στην τελευταία του μεγάλη διοργάνωση, ο Γκάρεθ Μπέιλ θα αναλάβει να κουβαλήσει την επιθυμία των Ουαλών για πρόκριση. Αποχαιρέτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και επέστρεψε στην Τότεναμ, όπου δείχνει να βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό.

Νταβίντ Αλάμπα – Αυστρία



Αποφάσισε να αφήσει το Μόναχο και να πάει στην Ισπανία για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός. Μπορεί να καλύψει χώρους και επιτρέπει στους πλάγιους οπισθοφύλακες να ανεβαίνουν ψηλά. Το ταλέντο του και οι ικανότητες του τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Ζοάο Φέλιξ – Πορτογαλία



Το να ταιριάξεις στην Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ο μικρός το κατάλαβε στην πρώτη του χρονιά, όταν φάνηκε να τα βρίσκει σκούρα και να δημιουργεί ερωτήματα για τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για εκείνον. Η αμφισβήτηση τον δυνάμωσε, τον πείσμωσε και άρχισε να δείχνει το ταλέντο του στο χορτάρι. Φέτος κατέγραψε 10 γκολ και έξι ασίστ με τους πρωταθλητές Ισπανίας και θα επιδιώξει να γίνει ικανός συμπαραστάτης του Ρονάλντο για μια διάκριση της εθνικής του ομάδας.

Φιλ Φόντεν – Αγγλία



Ένας δυναμικός μέσος που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις από τον Πέπε Γκουαρδιόλα και έχει ανταποκριθεί στο μέγιστο. Δεν θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες των Άγγλων, κάτι που διώχνει την πίεση από πάνω του και του αφήνει ελεύθερο το πεδίο να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του.

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα – Ιταλία



Έκανε το ντεμπούτο του μόλις στα 16 του χρόνια και έξι χρόνια μετά θεωρείται πλέον «έμπειρος». Ο Ιταλός πορτιέρο θα πάρει τα γάντια από τον Μπουφόν και καλείται να δείξει τα καλά αντανακλαστικά του και την ικανότητα να του ηγηθεί της αμυντικής γραμμής.

Αλεξάντερ Ισάκ – Σουηδία



Ο 21χρονος εντυπωσιάζει στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τη φετινή σεζόν κατέγραψε 34 συμμετοχές στη La Liga, βρήκε δίχτυα 17 φορές και μοίρασε δύο ασίστ. Οι καλές και μεστές εμφανίσεις στη διοργάνωση μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του.

Εμπολό - Ελβετία



Ο Μπρέελ Εμπολό διανύει τη δεύτερη του σεζόν στη Μπορούσα Μενχενγκλάντμπαχ. Διαμόρφωσε το παιχνίδι και το χαρακτήρα του στα πρότυπα του Μάριο Μπαλοτέλι. Είναι ευέλικτος, ταχύς και προσαρμόζεται άμεσα στις συνθήκες του αγώνα.

Μερίχ Ντεμιράλ - Τουρκία



Ο Μερίχ Ντεμιράλ εγκατέλειψε την Ανάλιασπορ για τη Σασουόλο το 2019 και ο τότε προπονητής της ομάδας, Σέργκεν Γάλτσι, είχε τονίσει ότι θα τραβά τα βλέμματα για τα επόμενα 10 χρόνια. Σήμερα αγωνίζεται με τα χρώματα της Γιουβέντους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.