Euro 2020: Πέφτει η αυλαία των «16» με Αγγλία-Γερμανία και Σουηδία-Ουκρανία

Δημήτρης Καλαϊτζής29 Ιουνίου 2021

Η φάση των «16» του Euro 2020 ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ με δυο ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις. Αγγλία και Γερμανία ένα ζευγάρι που θα μπορούσε να ήταν στον τελικό διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μία θέση στην οκτάδα, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι ανάμεσα στη Σουηδία και την Ουκρανία.

Δυο ακόμα εισιτήρια για να συμπληρωθεί το παζλ των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ήδη έχουμε μάθει τα πρώτα κι αυτά είναι Ιταλία-Βέλγιο, Ελβετία-Ισπανία και Τσεχία Δανία. 

Στις 19:00, Αγγλία και Γερμανία θα δώσουν μια μεγάλη μάχη στο Γουέμπλεϊ με στόχο το εισιτήριο για τα προημιτελικά, ενώ στις 22:00 η Σουηδία θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία.

Τα «τρία λιοντάρια» θα επιχειρήσουν να ξορκίσουν τον κακό τους «δαίμονα», ο οποίος τους στέρησε αρκετές φορές στο παρελθόν μεγάλες προκρίσεις. Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Ν. Αφρική, όπου οι Γερμανοί συνέτριψαν τους Άγγλους με 4-1 στη φάση των «16».

Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 32 φορές στο παρελθόν, με την Γερμανία να μετράει 15 νίκες, 13 ήττες, ενώ 4 ματς έληξαν ισοπαλία.

Η Αγγλία ξεκίνησε με το δεξί στο τουρνουά, καθώς στην πρεμιέρα νίκησε 1-0 την Κροατία χάρη στο γκολ του Στέρλινγκ. Στη συνέχεια ακολούθησε το 0-0 με την Σκωτία, ενώ στο φινάλε της φάσης των ομίλων κέρδισε την Τσεχία με 1-0 και τσέκαρε ως πρώτη το εισιτήριο για τη φάση των «16».

Όσον αφορά την Γερμανία, στην πρεμιέρα γνώρισε την ήττα από την Γαλλία με 1-0 με τον Χούμελς να σκοράρει σε λάθος εστία. Το σύνολο του Λεβ έκανε πάρτι απέναντι στην Πορτογαλία του Σάντος, συντρίβοντάς την με 4-2, ενώ την τελευταία αγωνιστική έπαιξε με τη…φωτιά, αλλά δεν κάηκε και το τελικό 2-2 με την Ουγγαρία την έφερε στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουγκεϊτ): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο - Ράις, Φίλιπς, Χέντερσον - Στέρλινγκ, Γκρίλις, Κέιν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοάκιμ Λεβ): Νόιερ - Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκόσενς - Κίμιχ, Γκιντογκάν, Κρόος - Χάβερτς, Γκνάμπρι. Μίλερ


Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί η Σουηδία 

Στο τελευταίο χρονικά ματς, η Σουηδία θέλει να δείξει πως η πρωτιά της στον όμιλο μόνο δεν ήταν τυχαία.

Στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση η ομάδα του Άντερσον έβαλε δύσκολα στην Ισπανία (0-0) και έτσι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο δεύτερο και τρίτο παιχνίδι πήρε δύο νίκες κόντρα σε Σλοβακία (1-0) και Πολωνία (3-2) αντίστοιχα.

Όσον αφορά την Ουκρανία, στην πρεμιέρα έβαλε δύσκολα στην Ολλανδία, αλλά εν τέλει έχασε με 3-2 παρότι είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2.

Στη δεύτερη αγωνιστική νίκησε 3-1 τα Σκόπια, ενώ την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε με 1-0 από την Αυστρία, αλλά παρόλα αυτά πέρασε ως καλύτερη τρίτη στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πιθανές ενδεκάδες

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν - Λούστιγκ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον - Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ - Ίσακ, Μπεργκ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν – Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο - Μαλινόφσκι, Σίντορτσουκ, Ζιντσένκο - Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Τσιγκάνκοφ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.