EURO 2020: Οι Σουηδοί με το εισιτήριο της πρόκρισης στο χέρι, 1-0 τη Σλοβακία

Metrosport Team18 Ιουνίου 2021

Μετά την ισοπαλία με την Ισπανία, η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Σλοβακίας και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Οι Σλοβάκοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, με το πλασέ του αρχηγού, Μάρεκ Χάμσικ, να είναι άστοχο και να προκαλεί την αντίδρασή του για την ανάπτυξη της επίθεσης.

Στο 50’ η ωραία ατομική ενέργεια του Ντούντα και το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο για τους Σλοβάκους που απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο μέρος.

Στο 58’ η Σλοβακία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Κούτσκα από καλή θέση, εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Όλσεν! Μάλιστα στην επόμενη ακριβώς φάση (59’) ήταν σειρά της Σουηδίας να φτάσει κοντά στο γκολ, σε πανομοιότυπη φάση, μετά από σέντρα του Λούστινγκ και κεφαλιά του Ογκούστινσον, ο Ντουμπράβκα εξίσου εντυπωσιακά με τον Όλσεν έδιωξε σε κόρνερ!

Η Σουηδία στο 60ο λεπτό έφτασε σε διπλή τεράστια ευκαιρία για το γκολ, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτάνει σ’ αυτό.

Επιμένοντας οι Σουηδοί με τον MVP του αγώνα, Ισάκ, έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 71’ με τον Ντουμπράβκα να αντιδρά και πάλι κρατώντας ανέπαφη την εστία της Σλοβακίας.

Οι Σουηδοί έφτασαν στο 1-0 που τους έδωσε τη νίκη στο 77’ όταν ο Ντουμπράβκα ανέτρεψε τον Κουάισον και ο Φόρσμπεργκ ευστόχησε με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι.

Σουηδία: Όλσεν, Ογκούστινσον (88' Μπένγκστον), Λίντελεφ, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Όλσον (64' Κλάεζον), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (90' Κραφθ), Λάρσον Ίσακ, Μπεργκ (64' Κουάιζον)

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Χούμποτσαν (85' Χάνκο), Σκρίνιαρ, Κούτσκα, Χροσόφσκι (84' Ντούρις), Πέκαρικ (64' Χαράσλιν), Κοσέλνικ, Χάμσικ (77' Μπένες), Μακ (76' Βάις)

Η βαθμολογία:

1. Σουηδία 4

2. Σλοβακία 3

3. Ισπανία 1

4. Πολωνία 0

*Εκκρεμεί ο αυριανός αγώνας (22:00) Ισπανίας-Πολωνίας.

Η επόμενη αγωνιστική:

23/6, 19:00

Σλοβακία - Ισπανία

Σουηδία - Πολωνία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.