Euro 2020: Ο Τσίρο Ιμόμπιλε εκτός γηπέδων

Παναγιώτα Χαλκιά27 Ιουνίου 2021

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι συνεχίζει ο Τσίρο Ιμόμπιλε και με τα χρώματα της Ιταλίας. Ο 31χρονος επιθετικός είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στη φάση των ομίλων του Euro 2020 (όχι πάντως στον νοκ άουτ αγώνα με την Αυστρία για τους «16»). Ήταν βασικός σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια, έχει σημειώσει δύο γκολ, έχει μοιράσει μια ασίστ και βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Μαντσίνι μπορεί να χαμογελά…

Τα χαρακτηριστικά του

Διακρίνεται για την ικανότητα του να πυροβολεί από οποιοδήποτε σημείο στο γήπεδο με δύναμη και ακρίβεια. Είναι φορ της μιας επαφής. Είναι αρκετά έξυπνος για να επιλέξει από ποιο σημείο και πότε θα εκτελέσει.

Η παρουσία του τόσο όταν έχει την μπάλα όσο και όταν δεν την έχει, είναι σημαντική. Κινείται γύρω από την περιοχή και δημιουργεί χώρο για να εισχωρήσει. Παρακολουθεί τον αντίπαλο αμυντικό και είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του. Δεν επιτρέπει στα στόπερ να τον ακολουθήσουν και εμφανίζεται ξαφνικά στον κενό χώρο.

Το σαλόνι που έγινε γήπεδο

Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1990 στην Τόρε Ανουντσιάτα της Ιταλίας, μια πόλη κοντά στους πρόποδες του Βεζούβιου.

Οι γονείς του ανησυχούσαν αρκετά για την δομική ακεραιότητα του σπιτιού τους όχι από το ηφαίστειο αλλά από την τάση του μικρού Τσίρο να μετατρέπει το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, έβαζε σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα του μικρού του αδερφού, Λουίτζι, ο οποίος ήταν αποδέκτης όλων των σουτ του.

Δεν πέρασε αρκετός καιρός και οι γονείς του βλέποντας το ταλέντο και το πάθος του μικρού αποφάσισαν να τον γράψουν σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου της περιοχής, ήταν μόλις 5 ετών.

Γάμος μέσω social

Στο πλάι του βρίσκεται η Τζέσσικα Μέλαινα. Η 30χρονη είναι η κοπέλα που του έκλεψε την καρδιά. Είναι μοντέλο και οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όταν ο Ιμόμπιλε έπαιζε στην Πεσκάρα. Ερωτεύτηκαν και εκείνη τα παράτησε όλα για χάρη του καθώς η προσωπικότητα του την εντυπωσίασε. Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2015. «Η αγάπη του είναι σαν τσουνάμι. Δεν μου λείπει τίποτα. Είναι προστατευτικός, ρομαντικός και γλυκός». Έχουν αποκτήσει δύο κόρες και ένα γιο.


Κόλλημα με τα παιχνίδια

Ο Ιταλός επιθετικός είναι κολλημένος με τα βιντεοπαιχνίδια. Στον ελεύθερο του χρόνο δεν χάνει την ευκαιρία να παίξει FIFA. Ο εθισμός του έγινε γνωστός όταν η γυναίκα του μέσα από ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο Instagram το 2017 έδειξε το πάθος και την αφοσίωση του στο παιχνίδι. Μάλιστα, εκείνη τον ρωτούσε τι κάνει και εκείνος δεν απάντησε ποτέ καθώς δεν φαίνεται ότι είχε καταλάβει πως βρισκόταν δίπλα του.


Θύμα λατρείας

Οι ικανότητες του τον έχουν κάνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Το πρόσωπο του κοσμεί το δωμάτιο πολλών μικρών παιδιών που θα ήθελαν να του μοιάσουν. Βέβαια, η αγάπη αυτή έχει και αρνητικά. Τον Ιούλιο του 2018 ένας τρελός θαυμαστής της Πεσκάρα τον είδε να χαλαρώνει στην παραλία μαζί με τη γυναίκα και τις κόρες τους και του επιτέθηκε με μαχαίρι. Φυσικά, οι αστυνομικοί έδρασαν γρήγορα και κανείς δεν έπαθε τίποτα.

Κόλλημα με το «17»

Ο Ιμόμπιλε προσπαθεί πάντα να επιλέγει τη φανέλα με το νούμερο «17» καθώς στις 17 Ιουλίου του 1990 γεννήθηκε η γυναίκα του.

Θρησκεία

Είναι καθολικός και έχει δηλώσει ότι ακόμη και εάν δεν θεωρεί τον εαυτό του το πιο θρησκευόμενο άτομο, διατηρεί την πνευματικότητα του κοντά στην καρδιά.

Τατουάζ οικογενειακά

Τα τατουάζ έχουν γίνει, πλέον, κομμάτι της προσωπικότητας κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Ιμόμπιλε δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το πρώτο ρόλο και εδώ έχει η οικογένεια του. Στο στήθος του έχει μια ζωγραφιά, όπου αναγράφεται «Dove incomincia la vita e l amore non finisce mai» (Όπου η ζωή αρχίζει, η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ). Στο δεξί του χέρι έχει το πρόσωπο της πρώτης κόρης του. 






Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.