Euro 2020: Κομβικές απουσίες για την Κροατία

Metrosport Team28 Ιουνίου 2021

Μεγάλο παιχνίδι σήμερα (28/6, 19:00, ΑΝΤ1) στο «Πάρκεν» στην Κοπεγχάγη όπου η Κροατία αντιμετωπίζει την Ισπανία για μία θέση στους «8» του Euro 2020.

Η Κροατία έκανε το... καθήκον της στο φινάλε των ομίλων, αφού επιβλήθηκε 3-1 της Σκωτίας και όχι απλά προκρίθηκε αλλά ξεπέρασε στη διαφορά τερμάτων την Τσεχία και κατέλαβε τη 2η θέση του ομίλου. Θα έχει στο πλευρό της σήμερα στην Κοπεγχάγη περίπου 4.000 οπαδούς της. «Είναι ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους που θα μπορούσαμε να τύχουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων για την Ισπανία ο Ζλάτκο Ντάλιτς, προσθέτοντας πως θα προτιμούσε τη Σουηδία. Με την Ισπανία ήρθε αντιμέτωπη το 2018 στο Nations League, κέρδισε με 3-2 εντός και ηττήθηκε με το «βαρύ» 6-0 στην Ισπανία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι βρέθηκε θετικός σε covid-19 ο πολύτιμος Πέρισιτς και χάνει το παιχνίδι, ενώ εκτός τέθηκε και ο στόπερ Λόβρεν που συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος.

Η Ισπανία από την άλλη τσέκαρε την πρόκριση και πήρε την 2η θέση στον δικό της όμιλο, με το επιβλητικό 5-0 κόντρα στη Σλοβακία στην τελευταία αγωνιστική. Η νίκη, πέρα από τους βαθμούς, είχε και τεράστιο αντίκτυπο στη βελτίωση της ψυχολογίας ολόκληρης της αποστολής, αφού τόσο ο Λουίς Ενρίκε όσο και οι περισσότεροι παίκτες είχαν δεχτεί δριμεία κριτική από τα εγχώρια ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κομβική ήταν η παρουσία του αρχηγού Μπουσκέτς στη μεσαία γραμμή και δύσκολα θα γίνουν αλλαγές από τον 51χρονο τεχνικό, καθώς αυτές που έκανε στο ματς με τη Σλοβακία είχαν θετικό αντίκτυπο. Διατηρεί πλέον ένα αήτττητο 11 αγωνιστικών (5 νίκες, 6 ισοπαλίες), ενώ διαιτητής ορίστηκε ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.