Euro 2020: Η ώρα της αλήθειας για Ιταλία και Αγγλία!

Γιώργος Μάντζιος11 Ιουλίου 2021

Μπροστά σε 60.000 θεατές, εκ των οποίων οι 7.500 θα είναι Ιταλοί και οι υπόλοιποι Άγγλοι και επίσημοι καλεσμένοι της UEFA, διεξάγεται απόψε στο «Γουέμπλεϊ» ο 16ος τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ιταλία ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Ισπανίας, αφού χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να τα καταφέρει. Επέστρεψε σε τελικό Euro μετά το 2012 κι ευελπιστεί να το κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1968. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν αλλάζουν τα νέα από την αποστολή της «Σκουάντρα Ατζούρα», ο Μαντσίνι δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον άτυχο αριστερό μπακ Σπινατσόλα, που τραυματίστηκε σοβαρά στα προημιτελικά. Έτοιμος 100% ο δεξιός μπακ Φλορέντσι που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα, ωστόσο το φαβορί για βασικός είναι ο αντικαταστάτης του έκτοτε Ντι Λορέντζο. Η Ιταλία παραμένει αήττητη για 33 ματς (26 νίκες, 7 ισοπαλίες).

Η Αγγλία από την άλλη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Euro, μετά το 2-1 κόντρα στη Δανία, που προήλθε από ένα... τραβηγμένο και αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο σήκωσε πολλή κουβέντα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν προπονήθηκε λόγω ενός προβλήματος ο Φόντεν και δίνεται αμφίβολος. Την ίδια ώρα παλεύουν για μια θέση στην επίθεση οι Γκρίλις, Σάντσο και Σάκα, με τον τελευταίο να δείχνει ότι έχει την προτίμηση του Σάουθγκεϊτ. Σημαντικό ματς για τον Κέιν αφού αν σκοράρει θα προσπεράσει τον Λίνεκερ στα γκολ της Αγγλίας σε μεγάλες διοργανώσεις.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε

ΑΓΓΛΙΑ (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο – Φίλιπς, Ράις – Στέρλινγκ, Μάουντ, Σάκα - Κέιν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.