Ετσι το σκέφτεται o Μάντζιος

Μάνος Χατζάκης21 Νοεμβρίου 2020

Πλήρης και χωρίς προβλήματα, θα παραταχθεί αύριο ο Αρης κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Ακης Μάντζιος έχει καταλήξει στους περισσότερους ποδοσφαιριστές για το βασικό σχήμα, ωστόσο δεν λείπουν και τα διλήμματα, τα οποία εστιάζονται σε δύο με τρεις θέσεις.

Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας δεν θέλει να προβεί σε ριζικές ανακατατάξεις, ωστόσο προσπαθεί να βρει τους πιο έτοιμους και εκείνους, οι οποίοι έχουν τον καλύτερο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι αφήνει περιθώρια για κάποιες αλλαγές, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στον άξονα, αλλά και κάτω από τα γκολπόστ. Εκεί, ο Σιαμπάνης κοντράρει στα ίσια στον Μπουσέ και δεν αποκλείεται να διατηρήσει τα... κίτρινα γάντια, καθώς συνυπολογίζεται το γεγονός ότι είχε ρυθμό, λόγω της συμμετοχής με την εθνική ομάδα Κ-21.

Στην άμυνα τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα, αν και εκεί θα υπάρξει, εκτός απροόπτου, μία διαφοροποίηση. Οπως επισημάναμε και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Ροζ δίπλα στον Μπεναλουάν. Εφόσον επιλεγεί από τον Μάντζιο, τότε ο Δεληζήσης θα μείνει στον πάγκο. Οι υπόλοιπο δύο θα είναι ίδιοι, δηλαδή οι Σούντγκρεν (δεξιά) και Σάκιτς (αριστερά).

Ο προπονητής του Αρη αμφιταλαντεύεται περισσότερο για δύο θέσεις στο κέντρο. Αρχικά, στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα βρεθεί δίπλα στον Ματίγια. Ο Τζέγκο είναι ο επικρατέστερος να ξεκινήσει δίπλα στον Ισπανό, αλλά εξίσου καλές πιθανότητες έχει και ο Σάσα, ο οποίος ανεβαίνει -μέρα με τη μέρα- επιδιώκοντας επιστροφή στην 11άδα. Η λογική λέει ότι ο Αυστραλός θα διατηρήσει τη θέση του, αλλά ας μην το δένουμε και... κόμπο. Ο άλλος προβληματισμός έχει να κάνει με τον επιτελικό μέσο. Ο Μπερτόγλιο δείχνει να έχει προβάδισμα, αφήνοντας αριστερά τον Ματέο, δεξιά τον Γκάμα και στον... πάγκο τον Μαντσίνι. Ο τελευταίος έχει πάντως να συναγωνιστεί και τον Σίλβα, αν και πιθανότατα ο Πορτογάλος θα έρθει από τον πάγκο. Οσον αφορά την κορυφή είναι ξεκάθαρο ότι θα ξεκινήσει ο Μάνος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Οι “κιτρινόμαυροι” κοντράρονται κόντρα στην τρίτη χειρότερη άμυνα του Πρωταθλήματος (μετά τον ΟΦΗ και τη Λαμία) και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για περισσότερα του ενός γκολ. Το προηγούμενο διάστημα η τεχνική ηγεσία δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου ο Αρης να σκοράρει ευκολότερα και με μεγαλύτερη συχνότητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.