Ετσι έγραψε ιστορία ο Καρίμ Μπενζεμά

Δημήτρης Μπασμπαρέλας19 Ιουνίου 2020

“Δεν περίμενα να πετύχω κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ χαρούμενος, που παίζω γι’ αυτό το club”, δήλωσε με νόημα ο επιθετικός της Ρεάλ, ο οποίος έχει σημειώσει πλέον 243 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τα δύο του γκολ εναντίον της Βαλένθια, ο Γάλλος έχει φτάσει τα 243 γκολ στους 503 αγώνες του ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτά είναι πλέον κάτι περισσότερο από τα 242 γκολ του Φέρεντς Πούσκας, καθιστώντας τον έτσι πέμπτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Γάλλος επιθετικός εξέφρασε την ικανοποίησή του: “Δεν φαντάστηκα κάτι τέτοιο, είμαι πολύ χαρούμενος. Δουλεύω εδώ και πολύ καιρό και έκανα τα πάντα για να το βελτιώσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω για αυτό το club”, υπογράμμισε ο Μπενζεμά.

Τί λένε οι συμπαίκτες του; “Είναι υπέροχος παίκτης, αφού ξέρει πώς να παίζει με ένα άγγιγμα της μπάλας και να κινείται ταυτόχρονα γύρω από το γήπεδο. Στην προπόνηση παίζουμε με μία-δύο πάσες και αυτό μου αρέσει πολύ", λέει ο Αζάρ.

“Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν, επειδή δούλεψε σκληρά. Φαίνεται σε καλή κατάσταση για έναν μήνα τώρα, ελπίζω να παραμείνει έτσι”, είπε από την πλευρά του ο Ασένσιο.

Η επόμενη πρόκληση για τον Μπενζεμά είναι να περάσει έναν άλλο θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης: τον Σαντιγιάνα, ο οποίος σημείωσε 290 γκολ με τη “Βασίλισσα”. Θέλει επομένως αρκετά ακόμη τέρματα.

Οι τρεις πρώτοι; Είναι οι Ντι Στέφανο, Ραούλ και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι σημείωσαν 308, 323 και 451 γκολ αντίστοιχα.

Οσον αφορά τις στατιστικές του στη La Liga; Ο Μπενζεμά έχει πλέον τα ίδια γκολ με το ρεκόρ του Ούγκο Σάντσες ως παίκτης της Ρεάλ. Και οι δύο έχουν σημειώσει από 164 γκολ στο Πρωτάθλημα και καταλαμβάνουν την 5η θέση στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του συλλόγου.

Μπροστά απ’ αυτούς είναι οι Σαντιγιάνα (186), Ντι Στέφανο (216), Ραούλ (228) και Κριστιάνο Ρονάλντο (312).

O Γάλλος ξεπέρασε ταυτόχρονα και τον Σάμουελ Ετό όσον αφορά το ισπανικό Πρωτάθλημα, μιας και ο Καμερουνέζος είχε 162 γκολ με την Μπαρτσελόνα και τη Μαγιόρκα. Ο Μπενζεμά είναι έτσι πλέον ο τέταρτος σκόρερ στη λίστα των ξένων παικτών στη La Liga, πίσω μόνο από Μέσι (440), Ρονάλντο (311) και Σάντσες (234).

Φέτος, σε 28 αναμετρήσεις έχει πετύχει 16 τέρματα στο Πρωτάθλημα. Διανύει την 11η σεζόν του με τη Ρεάλ. Η πιο παραγωγική του χρονιά; Το 2015-16 είχε βάλει 24 τέρματα στη Liga.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.