«Να μην γίνει Ιταλία η Ελλάδα, προσοχή να μείνουν όλοι σπίτι»

Metrosport Team13 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός πλήττει την Ευρώπη. Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που ταλαιπωρείται από τον ιό. Τα πάντα έχουν παγώσει και καθημερινά ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει. Ο γιατρός Θεόδωρος Γιαπούζης , ο οποίος ζει στην γειτονική χώρα, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» συνέστησε την προσοχή και κάλεσε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση σοβαρά για να μην υπάρχουν τα ίδια αποτελέσματα με την Ιταλία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εξάπλωση του κορωνοϊού: «Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα. Εάν πάρουμε τα αντίστοιχα μέτρα που έχουν πάρει οι Κινέζοι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα όπως έχουν οι εκείνοι τώρα. Πρέπει να προσέχουμε. Εδώ είναι ανοιχτά μόνο κάποια σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία».

Συνέχισε: «Μπορώ να κάνω και εγώ μια έκκληση προς τους Έλληνες. Πρέπει να παρθούν κάποια σκληρά μέτρα. Δεν θα χαλάσει και ο κόσμος εάν για 15 μέρες καθίσουμε σπίτι μας. Μην φτάσει η Ελλάδα στα δεδομένα της Ιταλίας, όπου υπάρχουν κάθε μέρα πάνω από 200 θάνατοι πλέον. Στην Ιταλία στην αρχή δεν το πήρε ο κόσμος τόσο σοβαρά. Η Ελλάδα θα πρέπει να το πάρει σοβαρά για να μην έχουμε περισσότερους νεκρούς. Τώρα που είναι νωρίς».

Για τα συμπτώματα: «Τα συμπτώματα είναι τα συμπτώματα γρίπης και υπάρχει ξερός βήχας και πυρετός πάνω από 37.5. Μπορεί κάποιος να νοσεί αλλά να μη έχει εκδηλώσει συμπτώματα. Όταν κάποιος έχει συμπτώματα μπορεί να πάρει το γιατρό του και να παραμείνει σπίτι του για περίπου 14 -21 μέρες. Εάν ο ιός μεταδοθεί σε 100 άτομα, θα νοσήσουν τα 10. Οι υπόλοιποι 90 πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους.

Ο ιός δεν είναι φονικός αλλά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον αριθμό των ασθενών. Τα κρεβάτια στην εντατική δεν αρκούν. Πρέπει να κλείσουν τα πάντα και να μείνουμε σπίτι. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά τραγελαφικά. Μπορούμε να μην κοινωνήσουμε μια φορά ή να μην πάμε στην Εκκλησία. Είναι για την υγεία μας. Προσοχή και να μένουμε σπίτι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.