ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική: Αυτός είναι ο Νο1 στόχος για Ομοσπονδιακός προπονητής

Γιώργος Μάντζιος15 Απριλίου 2024

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει πάρει την απόφασή της όσον αφορά στον προπονητή που θα αναλάβει τις τύχες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρουΠοιος όμως αναμένεται να είναι αυτός; Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα…

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της Εθνικής; Πρόκειται αρχικά και βασικά για μια απόφαση την οποία δεν μπορεί και δεν θα λάβει η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ. Θα τη λάβει η επόμενη Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία θα προκύψει μετά από τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 21 ή περισσότερο πιθανό στις 28 Ιουνίου.

Από αυτές θα προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ (πιθανότατα με πρόεδρο τον Μάκη Γκαγκάτση) που θα λάβει την απόφαση για τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Φερνάντο Σάντος είναι και πάλι διαθέσιμος, γεγονός το οποίο δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο και σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί τον Νο1 στόχο για την Εθνική.

Στόχος αποτελεί η Εθνική Ομάδα να δώσει με νέο προπονητή το πρώτο παιχνίδι της για το Nations League, στις 7 Σεπτεμβρίου, με αντίπαλο τη Φινλανδία. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα έχει ως εκ τούτου δύο μήνες μπροστά της για να λάβει την απόφασή της.

Η Εθνική Ομάδα έχει προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Γερμανία στη Φρανκφούρτη, φιλικό στο οποίο θα αγωνιστεί με τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, Νίκο Παπαδόπουλο.

Ο τελευταίος που πήγε την Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση

Ο 69χρονος Φερνάντο Σάντος μόνο άγνωστος δεν είναι για την Εθνική Ομάδα.

Στον πάγκο της βρέθηκε στην προηγούμενη θητεία του, από την 1η Ιουλίου 2010 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014.

Ήταν ο τελευταίος προπονητής που οδήγησε την Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας και τη Μπεσίκτας, η συνεργασία του με την οποία λύθηκε μετά από 3 μήνες (97 ημέρες) παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη μετά το Μπεσίκτας-Σάμσουνσπορ 1-1.

Ο Πορτογάλος εμπνέει πολλούς ποδοσφαιριστές από τη «χρυσή» γενιά του 2004 και δεν αποκλείεται μάλιστα να έχει για συνεργάτες του ποδοσφαιριστές από εκείνη την ομάδα, πιθανώς τους Καραγκούνη και Κατσουράνη που είναι και από τα «αγαπημένα του παιδιά».

Πέραν των άλλων ο Φερνάντο Σάντος έχει προπονήσει τρεις από τις πέντε μεγάλες ομάδες της Super League, είναι ο πρώτος που είχε ανοίξει κουβέντα για προπονητικό κέντρο της Εθνικής και ζήτησε την επικοινωνία μεταξύ όλων των προπονητών στα κλιμάκια.

Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι πάντως η Ομοσπονδία δεν μπορεί να προσφέρει παραπάνω από 600.000-700.000 ευρώ για προπονητή.

Ο Φερνάντο Σάντος καθοδήγησε την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου σε 49 αγώνες συνολικά, σημειώνοντας 26 νίκες, 16 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκόραρε 59 φορές και δέχθηκε 41 γκολ.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη φιλική νίκη επί της Σερβίας με 0-1 τον Αύγουστο του 2010 και τελευταίος του αγώνας ήταν αυτός με την Κόστα Ρίκα την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, για τη φάση των «16».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.