Εθνική Ελλάδος: Έφερε στο νου το Γιβραλτάρ η τεσσάρα στο α' ημίχρονο

Παναγιώτα Χαλκιά21 Μαρτίου 2024

Φανταστικό πρώτο ημίχρονο από την Εθνική Ελλάδος στο παιχνίδι με το Καζακστάν για τα προκριματικά του Euro 2004. Η γαλανόλευκη μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τους Καζάκους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. 

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ πήραν το προβάδισμα στο ένατο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 15' με τον Δημήτρη Πέλκα. Η Εθνική συνέχισε να πιέζει και έφτασε σε ακόμη δυο γκολ με τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Δημήτρη Κουρμπέλη

Η προηγούμενη φορά που η γαλανόλευκη είχε σημειώσει τέσσερα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά ήταν οχτώ χρόνια πριν. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2016 η Ελλάδα αντιμετώπισε το Γιβραλτάρ και επικράτησε με 1-4 στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Οι διεθνείς είχαν κάνει ένα παραγωγικό πρώτο ημίχρονο και είχαν βρει δίχτυα τέσσερις φορές! Το χορό των γκολ άνοιξε ο Κώστας Μήτρογλου με ένα φοβερό εναέριο βολέ με το δεξί από το ύψος της περιοχής στο 10ο λεπτό και τρία λεπτά πριν ο διαιτητής στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια η Ελλάδα σημείωσε τρία γκολ. 

Στο 44' ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα, ο Γουάιζμαν στην προσπάθεια του να διώξει με προβολή πριν η μπάλα φτάσει στον Μήτρογλου, την έστειλε στην εστία του κάνοντας το 2-1 ενώ στο 45' ο Έλληνας επιθετικός έβγαλε ασίστ στην πλάτη της άμυνας για τον Φορτούνη, ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ το 3-1 και λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Τοροσίδης συνδυάστηκε με τον Μήτρογλου, μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1. 
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Πέρες, Γουάιζμαν, Ρ. Τσιπολίνα, Ρ. Κασκιάρο, Τζ. Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο (71' Κ. Κασκιάρο), Ερνάντες, Κόουμπς (85' Γιόμε), Λ. Κασκιάρο.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Μανιάτης (71' Τζιόλης), Μάνταλος (62' Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (73' Βέλλιος).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.