Εστιάζει στις λεπτομέρειες και προκρίνεται στην Ευρώπη

Γιώργος Καστάνης18 Φεβρουαρίου 2022

Θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι από την Μίντιλαντ ο ΠΑΟΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο, ειδικά σε αγώνα σε αυτή την φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οι λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά.

Από μία λανθασμένη αντίδραση στο 20ο λεπτό, κυρίως από τον Σιντκλέϊ, μία πλαγιοκόπηση από τον Άντερσον, ήρθε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει με τον Αντρίγια δύο λεπτά νωρίτερα, ενδεχομένως και με τον Τσιγγάρα στο 44ο λεπτό, όμως ευκαιρίες είχαν και οι Δανοί.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο στο 50ο λεπτό με τον Ισακσεν, εκεί όπου είχε όχι ο Πασχαλάκης, αλλά και με το σουτ του Σάρλες στο 89ο λεπτό που τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Αυτές οι δύο φάσεις των παικτών της Μίντιλαντ, έγιναν κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, πίεσε, προσπάθησε κυρίως με στημένες φάσεις να απειλήσει, όμως δεν τα κατάφερε. Κράτησε τα ατού της Μίντιλαντ μακριά από την εστία, όμως κακά τα ψέματα, έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο. Μπορούσε να προσπαθήσει και να πετύχει γκολ. Είχε εναντίον του και ορισμένα σφυρίγματα του Πόουσον και “έδεσε το γλυκό”.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα της Τούμπας, το βράδυ της άλλης Πέμπτης και εν τέλει την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι, μειονέκτησε στις λεπτομέρειες, σε σύγκριση με τον αντίπαλό του. Εφόσον τις αξιοποιήσει στην Τούμπα, τότε θα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο, μίας πολύ καλά οργανωμένης ομάδας, που είναι επικίνδυνη και με την εμφάνισή της, δικαιολογεί την πορεία που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη: Ο ΠΑΟΚ παίζει συνεχόμενα ματς κάθε τρεις ημέρες, ενώ η Μίντιλαντ έδωσε μόλις το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά από δύο μήνες. Σημαντικό ρόλο για την πρόκριση, θα παίξει και η διαχείριση των παικτών και κυρίως η ανταπόκριση όσων χρησιμοποιηθούν. Ο Λουτσέσκου πιστεύει στην πρόκριση, το μετέδωσε μετά το τέλος του αγώνα της Δανίας στα αποδυτήρια, οπότε ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.