Έσπειραν το θανατικό τους στο ποδόσφαιρο!

Metrosport Team24 Μαρτίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας. Μια κυβέρνηση που αφήνει τον αόρατο υφυπουργό αθλητισμού Αυγενάκη να ασχολείται μόνο με το εκλογικό του κέντρο ενώ στην Αθήνα σφάζονται για έναν διαιτητή είναι η αρχή του μιάσματος που σπέρνει το θανατικό στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν αναφερόμαστε στην απειλή αφανισμού κάποιας ύπαρξης αλλά μιας έννοιας που από πίσω της στρατεύονται γενιές φιλάθλων που θέλουν, απαιτούν, να ψυχαγωγηθούν και όχι να βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο. Διότι η απουσία Αυγενάκη, η ανυπαρξία των επιτροπών που είναι υπεύθυνος, η ανικανότητα και ο φόβος που διακατέχει τη δικαιοσύνη συνδυαζόμενη με την ελεγχόμενη δημοσιογραφία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν σκάσει δε θα διαλύσει μόνο το ποδόσφαιρο που άλλωστε σχεδόν σε αυτό το στάδιο βρίσκεται, αλλά και τους ίδιους τους οπαδούς.

 Οι πρόεδροι του ΠΟΚ θεωρώντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι εκτός διεκδίκησης όχι γιατί είναι μακριά βαθμολογικά αλλά διότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τον θέσουν εκτός, έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα αθέμιτα μέσα προκειμένου να κερδίσουν μάχη εντυπώσεων, ουσίας και διαιτησίας. Έχουν ψηφισθεί αρκετοί και αποτελεσματικοί νόμοι που κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι επειδή προβλέπουν μεγάλες και δυσβάσταχτες ποινές, αγγίζουν ακόμη και την απολυταρχία. Αυτοί οι νόμοι απαγορεύουν στους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση που μπορεί να θεωρηθεί εμπρηστική. Απαγορεύουν επίσης στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο την δημοσίευση τέτοιων δηλώσεων αλλά και την παραγωγή δημοσιευμάτων που προάγουν τη βία. Από το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο μόνο τέτοιες δηλώσεις και δημοσιεύματα συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Που είναι ο Αυγενάκης και ο προϊστάμενός του; Που είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές; Υπάρχει αυτή η περίφημη Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ή ασχολείται μόνο με τα θέματα του ΠΑΟΚ; Έχουν παραβιαστεί δεκάδες νόμοι μυριάδες φορές και η απουσία της δικαιοσύνης μοιάζει πλέον να είναι επουσιώδης επειδή έχει γίνει κάτι το σύνηθες. Στην Ελλάδα θα θέλουμε σε λίγο κυβέρνηση να κυβερνήσει τους κυβερνήτες και δικαιοσύνη να δικάσει τους δικαστές. Η παράλειψη καθήκοντος, ο εθελοτυφλισμός είναι για τους κατέχοντες εξουσία πλεονέκτημα στον χαρακτήρα τους. Η σφουγγαροποιημένη συνείδηση αποτελεί όπλο τους και δεν είναι ασύμβατη με το «έργο» τους. Δεν πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος που διαιτητής κατήγγειλε ότι στη φυσούνα του ΟΑΚΑ γηραιός παράγοντας της Ένωσης του ζούληξε τα γεννητικά του όργανα. Κλαυσίγελος. Έτσι καταντήσαμε. Αντί να ορμάμε να αρπάζουμε από το πέτο τον παράγοντα και να τον περιφέρουμε διαπομπεύοντάς τον Πανευρωπαϊκά … απλά γελάμε.

 Χθες μάθαμε για έναν ακόμη διαιτητή, τον Γιάκομ Κέλετ, ο οποίος διαιτήτευσε τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο και έδωσε λόγω var ένα πέναλτι στο 93΄. Ο εν λόγω διαιτητής κατήγγειλε στην ΟΥΕΦΑ τα συνεχή απειλητικά μηνύματα που δέχεται στον προσωπικό του λογαριασμό. Εάν η πολιτεία δεν πάρει μέτρα αμέσως και δεν εξαφανίσει από τα μέσα ενημέρωσης αυτή την διελκυστίνδα μίσους , τότε θα θρηνήσουμε θύματα. Μην πείτε ότι δεν ξέρατε, ότι δε γνωρίζατε. Μην πείτε ότι φταίνε άλλοι! Υπάρχουν νόμοι και δεν τους εφαρμόζετε. Αφήνετε τους εξουσιάζοντες να σας εξουσιάζουν. Προχθές μαχαιρώθηκε οπαδός του Ολυμπιακού και δεν τολμούσατε στα ΜΜΕ να πείτε ούτε τι ομάδα ήταν αυτός και αυτοί που τον μαχαίρωσαν. Θα δούμε πολλά τέτοια και δεν θα φταίει ο οπαδός αλλά εσείς που δεν κάνετε τίποτε και αφήνετε τα επικοινωνιακά βδελύγματα να κατευθύνουν και να δημιουργούν πράσινες, κόκκινες και κιτρινόμαυρες πραγματικότητες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.