Ερντογάν: Οικειοποιήθηκε τον Δικέφαλο Αετό!

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2021

Οι εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζονται. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε κατά την ομιλία του στο τουρκικό Κοινοβούλιο πως θα συνεχίσει την ίδια πολιτική στη Μεσόγειο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. 

Μίλησε για δύο κράτη στην Κύπρο, μια λύση στην οποία επιμένει μόνο η Άγκυρα και το Ψευδοκράτος στη διεθνή κοινότητα. «Την ώρα που προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην Μεσόγειο, στηρίζουμε τα βήματα που κάνουν τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι για την λύση του προβλήματος στα πλαίσια των δύο κρατών» είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως θα κάνει παρόμοια βήματα όπως στα Βαρώσια στην Κύπρο. Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση από τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου είναι οι δηλώσεις του αναφορικά με το έμβλημα του Βυζαντίου, τον δικέφαλο αετό, τον οποίο βάπτισε τούρκικο.

«Το κράτος το οποίο έκανε πατρίδα μας την Ανατολία, είχε ως σύμβολο του τον Δικέφαλο Αετό, ο οποίος κοιτούσε στη Δύση και την Ανατολή και έτσι αγκάλιαζε όλη την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Τουρκία χτίστηκε πάνω σε μια τέτοια κληρονομιά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, ούτε και μπορεί να κόψει τη σχέση καρδιάς με την περιοχή αυτή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.