Εργαζόμενοι Μαλαματίνα: «Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους συναδέλφους»

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2022

Να συνεχίζουν την εργασία τους μακριά από κομματικές και συνδικαλιστές παρατάξεις επιθυμεί η πλειοψηφία των εργαζομένων στη Μαλαματίνα και μέσω των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν διαμαρτύρονται για την πολεμική που έχει αναπτυχθεί εις βάρος τους.

Οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μιχαήλος και Πολυτίμη Τασίκα έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην οινοποιία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην απεργία και επιθυμούν να εργαστούν και να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν επιθυμούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από κομματικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους συναδέλφους τους. Ωστόσο διαμαρτύρονται για την πολεμική που έχει αναπτυχθεί σε βάρος τους, καθώς αναγκάζονται να προσέρχονται στην εργασία τους με συνοδεία αστυνομίας για το φόβο επεισοδίων, ενώ σε μια συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού τους, έχουν δεχθεί προσωπικά αβάσιμες μηνύσεις, απειλές και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία και διατρανώνουν ότι σαφέστατα αποτελεί προτεραιότητά τους η διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους με τη σύναψη νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι δικηγόροι τους Ανδρέας Μιχαήλος και Πολυτίμη Τασίκα δηλώνουν ότι άμεσα θα προβούν στις σύννομες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων των εντολέων τους τόσο απέναντι στην εργοδότρια εταιρεία όσο και απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.