«Έρχεται νομοσχέδιο για Brexit και επιχειρηματική βίζα»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου17 Δεκεμβρίου 2019

Νομοσχέδιο με την διαδικασία του επείγοντος φέρνει αρχές του έτους το υπουργείο Εξωτερικών τόσο για την αντιμετώπιση επιπτώσεων του Brexit όσο και για την ρύθμιση θεμάτων «βίζας και καθιέρωση επιχειρηματικής βίζας», όπως ανέφερε ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος, μιλώντας κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χαρακτήρισε "χαστούκι" στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το Brexit.

Αναφερόμενος στο κεντρικό θέμα της Συνόδου, που ήταν η κλιματική αλλαγή, υπογράμμισε τη σημασία το;y ότι οι "26" χώρες-μέλη συνυπέγραψαν ότι μέχρι το 2050 η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πετύχει το καθεστώς ενεργειακής ουδετερότητας, δηλαδή δε θα παράγει ενέργεια από ρυπογόνες πηγές.

Σε ό,τι αφορά πρόταση της Σίας Αναγνωστοπούλου, όταν θα έρθει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ, να γίνει μια συζήτηση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εξωτερικών και Άμυνας για το Brexit στην οποία να κληθεί και η πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.