Ερχεται η ώρα για ξεκάθαρες κουβέντες μεταξύ ΠΑΟΚ και Μάτος

Κώστας Πετρωτός27 Ιουλίου 2020

Ο Λέο Μάτος περνά μαζί με την οικογένειά του μερικές μέρες ξεκούρασης και αποφόρτισης στην Μύκονο. Φαινομενικά, μετά την αυτόματη ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ για έναν ακόμη χρόνο, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στην εκκίνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο, όσοι παρακολουθούν από κοντά την σχέση του ΠΑΟΚ με τον κορυφαίο δεξιό μπακ στην ιστορία του (πώς αλλιώς να μεταφραστούν οι 166 συμμετοχές με τα 26 γκολ και τις 15 ασίστ που έχουν συνδυαστεί και με τέσσερα τρόπαια;), γνωρίζουν ότι είναι ανοιχτές δύο σοβαρές συζητήσεις. Η μία είναι με τον Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο ο 34χρονος μπακ έχει άριστη προσωπική σχέση, είχε μιλήσει πριν την καραντίνα μαζί του και είχαν συμφωνήσουν να συζητήσουν για συνεργασία μεγαλύτερης διάρκειας.

Αυτή η συζήτηση, όμως, προϋποθέτει και ξεκάθαρες κουβέντες για τον ρόλο του Μάτος στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι ο Αμπέλ Φερέιρα, από την πρώτη μέρα της παρουσίας του ως προπονητής, δεν έδειξε να υπολογίζει στην δεδομένη ικανότητά του Μάτος στην επίθεση. Τον πήρε από τον ρόλο του δεξιού μπακ που προωθούνταν συχνά και τον μετέθεσε σ' αυτό τον τρίτου στόπερ. Ενας Μάτος χωρίς επιθετικό ρόλο μάλλον είναι ένας Μάτος ευνουχισμένος.

Εφόσον, λοιπόν, ο Αμπέλ Φερέιρα είναι προπονητής του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν, όπως δείχνουν ως τώρα τα δεδομένα, θα πρέπει να υπάρχει μία αντρίκεια κουβέντα μεταξύ των δύο ανδρών για τον ρόλο του Μάτος στην ομάδα. Προφανώς, αυτή η συζήτηση θα είναι και άκρως σημαντική για το τετ-α-τετ του Βραζιλιάνου με τον Ιβάν Σαββίδη.

Γι' αυτό και οι πρώτες μέρες της νέας περιόδου είναι πολύ σημαντικές και με την επιστροφή του Μάτος από τις διακοπές, η σχέση του με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί σε απόλυτο βαθμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.