Έρχεται αλλαγή του κανονισμού για το ακούσιο χέρι

Metrosport Team05 Μαρτίου 2021

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για το ακούσιο χέρι. Πλέον μία μη ηθελημένη επαφή του επιτιθέμενου που καταλήγει σε παίκτη που σκοράρει ή βρίσκεται σε θέση για γκολ δεν θα αποτελεί παράβαση.

Την Παρασκευή (5/3) η IFAB, το αρμόδιο όργανο της FIFA, για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου αποφάσισε την σχετική αλλαγή από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ένα ακούσιο χέρι που καταλήγει στα πόδια παίκτη που σκοράρει ή βρίσκεται σε θέση για γκολ δεν θα είναι παράνομο και ως εκ τούτου η φάση θα συνεχίζεται. 

Επομένως, το τέρμα του Μάτζα στην αναμέτρηση της Τετάρτης (3/3) ανάμεσα στην Φούλαμ και την Τότεναμ θα μετρούσε κανονικά, εφόσον ο Λεμινά βρήκε ακούσια την μπάλα με το χέρι του.

Η IFAB αναφέρει ότι τα πρωταθλήματα θα μπορούν να εναρμονιστούν με τις αλλαγές στον κανονισμό πριν από την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, η αγγλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα εφαρμόσει το μέτρο από την επόμενη σεζόν.

Έτσι παράβαση θα θεωρείται μόνο όταν ο παίκτης ακουμπάει σκόπιμα την μπάλα με τον χέρι, όταν ο παίκτης ακουμπάει την μπάλα μεγαλώνοντας κατά αφύσικό τρόπο το σώμα του και όταν σκοράρει έχοντας ακουμπήσει την μπάλα απευθείας με το χέρι (ακόμη και ακούσια) ή όταν βρίσκει δίχτυα αφού έχει κάνει χέρι (ακόμη και ακούσια).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.