ΕΠΣΜ: Ο τελικός των ρεκόρ

Metrosport Team28 Μαρτίου 2024



O 53oς Τελικός Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας που ήταν αφιερωμένος στον αείμνηστο δημοσιογράφο Σταύρο Ρεπανά μεταξύ του Ποσειδώνα Μηχανιώνας και της ΑΕ Ευόσμου ανήκει στο παρελθόν, αλλά έγραψε τη δική του ιστορία και κατέγραψε αρκετά ρεκόρ.

Ήταν ιστορικός γιατί φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΣ Μακεδονίας (1924 – 2024) και απέσπασε δικαιολογημένα το ενδιαφέρον πολλών φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Πλήθος κόσμου, περίπου 3000 θεατές, παρακολούθησε τον αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου φιλοξενήθηκε για έβδομη αγωνιστική περίοδο Τελικός της ΕΠΣΜ. Η συμπεριφορά όλων ήταν υποδειγματική και ιδιαίτερα ποδοσφαιρική, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εμψύχωναν και χειροκροτούσαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν άναψε ούτε ένας πυρσός και η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική.


Ένα απίστευτο, και όμως πραγματικό γεγονός, καταγράφηκε στη τηλεθέαση του αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν ζωντανά περισσότεροι από 17.000 θεατές, ενώ ξεπέρασαν τους 22.000 παρακολουθώντας και τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Η τηλεοπτική επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οφείλεται στην άρτια μετάδοση της EPSM.TV και της ORASI.TV με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του INSPORT.GR. 

Ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΣ Μακεδονίας με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων και θα ακολουθήσουν κι’ άλλες εκδηλώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο τελετουργικό συμμετείχαν και οι τρεις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας, ήτοι των γυναικών Κ 15, των παίδων Κ 14 και των νέων Κ 16, ενώ οι απονομές έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου από τον Πρόεδρο της Ένωσης, Σάββα Δημητριάδη, τον Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Γιουρούκαλη και τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Χαράλαμπο Κυργιάννη, παρουσία των Προέδρων του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Στέργιου Κάλφα και της ΑΕ Ευόσμου, Γιώργου Σπυριάδη.

Η ΑΕ Ευόσμου αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπελλούχος της ΕΠΣ Μακεδονίας στην 32χρονη παρουσία της στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (ιδρύθηκε το 1992) και πήρε την άτυπη ρεβάνς από τον αντίπαλό της, Ποσειδώνα Μηχανιώνας, ύστερα από 29 χρόνια, καθώς είχε χάσει με σκορ 2-1 στην αναμέτρηση της περιόδου 1994 – 1995 στον 24ο Τελικό Κυπέλλου.

Έχει, πλέον, θεσμοθετηθεί και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Τελικό της ΕΠΣ Μακεδονίας οι ομάδες αγωνίζονται με καινούργια μπάλα.

Στη φετινή διοργάνωση η μπάλα ήταν της εταιρείας «ΤW» η οποία είναι πιστοποιημένη από τη FIFA.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές πέτυχαν τα δικά τους ρεκόρ. Ο Δημήτρης Πολίτης της ΑΕ Ευόσμου σήκωσε το 4ο κύπελλο στην καριέρα του (ΑΕ Ευόσμου, 2 με τον ΠΑΟ Διοικητηρίου και τον Ιωνικό), ενώ είχε ακόμη μία συμμετοχή με τον ΠΑΟ Κουφαλίων.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης της ΑΕ Ευόσμου σήκωσε το 3ο κύπελλο στην καριέρα του (ΑΕ Ευόσμου, Ιωνικός, ΠΑΟ Κουφαλίων), ενώ είχε ακόμη μία συμμετοχή με τον ΠΑΟ Κουφαλίων την επόμενη χρονιά το 2018.

Ο Μιχάλης Ξανθόπουλος της ΑΕ Ευόσμου σήκωσε το 3ο κύπελλο στην καριέρα του (ΑΕ Ευόσμου, ΑΟ Καρδίας, Καμπανιακός), ενώ είχε ακόμη μία συμμετοχή με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Είναι πολυσκόρερ του θεσμού με 5 γκολ στο ενεργητικό του (2 με τον ΑΟ Καρδίας, 2 με τον Καμπανιακό και 1 με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας).

Ο Στέλιος Τρόκας της ΑΕ Ευόσμου σήκωσε το 4ο κύπελλο στην καριέρα του (ΑΕ Ευόσμου, Χανιώτη και 2 με τον Θερμαϊκό Θέρμης).

Ο Λεωνίδας Αχαλινόπουλος πήρε το τρίτο κύπελλο στην καριέρα του καθώς το κατέκτησε και με Θέρμη και Τριπόταμο 

Ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος της ΑΕ Ευόσμου που σημείωσε το μοναδικό γκολ του Τελικού και αναδείχτηκε σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα (M.V.P.) σήκωσε για δεύτερη φορά το τρόπαιο στην καριέρα του. Την πρώτη φορά ήταν με την ομάδα του Πανελευσιανιακού.

Ο συνεργάτης του προπονητή της ΑΕ Ευόσμου, Γιώργου Τσουκαλίδη, Νίκος Νικολάου, σήκωσε για 5η φορά το τρόπαιο μετά τις ανάλογες επιτυχίες που είχε με το Φοίνικα Πολίχνης και τον ΠΑΟ Διοικητηρίου, ως συνεργάτης του Λάμπρου Ανδριόπουλου. Έχει κατακτήσει ακόμη δύο κύπελλα στην ΕΠΣ Φθιώτιδας με την ομάδα του Παγκρατιακού.

Ο Ζήσης Σαλιάρης του Ποσειδώνα Μηχανιώνας ήταν άτυχος, καθώς στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Τελικό της ΕΠΣΜ δεν τα κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο. Πέρυσι είχε αγωνιστεί με το Θερμαϊκό Θέρμης που είχε ηττηθεί από τον Καμπανιακό

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.