Έπρεπε να σκοτώσει την ΑΕΚ και ο Άρης την ανέστησε!

Βασίλης Μάστορας12 Απριλίου 2021

Ολα στραβά και ανάποδα πήγαν χθες για τον Άρη, οπότε αντί να αυξήσει τη διαφορά από την ΑΕΚστο +9, έχασε και την έβαλε πάλι στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν κέρδιζε, η ομάδα του Μάντζιουθα είχε «κλειδώσει» την έξοδο της στην Ευρώπη και θα πάλευε να κάνει το ίδιο και για τη 2η θέση. Ο Άρης στην προσπάθεια του να βρει δικαιολογίες ίσως να επικαλεστεί το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής υπέρ της ΑΕΚ και με το οποίο η «Ένωση» προηγήθηκε, αλλά η απόδοση του στο α’ ημίχρονο ήταν τόσο κακή που χάνει και το όποιο δίκαιο μπορεί να έχει.

Ο Άρης στα πρώτα 45 λεπτά έμοιαζε να τα έχει χαμένα και ήταν ομάδα που δεν θύμιζε σε τίποτε αυτή που κέρδισε φέτος τις εντυπώσεις. Χωρίς τον παίκτη-κλειδί Μπρούνο Γκάμα στην ενδεκάδα- αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού την τελευταία στιγμή- είχε σοβαρά μεσοεπιθετικά προβλήματα. Η ΑΕΚ που αγωνίστηκε με 4-3-3 είχε υπεροπλία στο κέντρο. Ο Αρης έπεσε στην παγίδα του Χιμένεθ η οποία έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Μπερτόγλιο που ανέλαβε τον ρόλο του οργανωτή και αφόπλισε Μπρούνο και Σίλβα που αγωνίστηκαν στα άκρα. Αποτέλεσμα; 

Ο Μαντσίνι να μην παίρνει μπαλιές και ο Άρης να κάνει όλες κι όλες δύο τελικές, καλές μεν αλλά αχρηστεύτηκαν από Μπερτόγλιο και Σίλβα. Το πεντάλεπτο 15ο-20ο, ήταν το μόνο που η ομάδα του Μάντζιου έδειξε ότι έχει σφυγμό, στο α’ ημίχρονο. Χωρίς ικανότητα να «χτίσει» την ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω ορθολογικά, επέλεγε τις μακρινές μπαλιές οι οποίες δεν εύρισκαν στόχο. Κι όταν έβαζε την μπάλα κάτω δεν άλλαζε πέραν την μίας πάσας, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ έπεφταν πιο γρήγορα πάνω στην μπάλα.

Και επειδή η κάθε ομάδα τη μοίρα της τη φτιάχνει μόνη της, ο Άρης εκτός από τον κακό του εαυτό είχε την ατυχία να βρει απέναντι της έναν διαιτητή που σφύριξε δύο πέναλτι τα οποία έχουν το άρωμα της αμφισβήτησης. Το πρώτο περισσότερο έντονο, γιατί ο Λόπες και πατάει έξω από την περιοχή και εκβιάζει την παράβαση πέφτοντας πάνω στο πόδι του Ροζ. Οσο για το δεύτερο ο Ροζ πέφτει με δύναμη πάνω στη φάση, αλλά διώχνει ξεκάθαρα την μπάλα πριν χτυπήσει τα πόδια του αντιπάλου.

Πριν όμως το 0-3 ο Άρης έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πετύχει ύστερα από αμυντικό λάθος του Σούντγκρεν, απέναντι στη διαλυμένη και ξεχασμένη ψηλά άμυνα του Άρη, δεύτερο γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με εφιαλτικό όνειρο για τους γηπεδούχους. Δέχτηκαν τρία γκολ, κάτι το οποίο δεν είχαν ζήσει μέχρι χθες στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το αίσθημα της επιβίωσης, που στην περίπτωση του Άρη ήταν η ανάγκη να μη διασυρθεί τον οδήγησε να αντιδράσει στο β’ ημίχρονο, που ήταν ομάδα που διψούσε για να πετύχει πράγματα. Η είσοδος του Μάνου αντί του Μπρούνο στον αγώνα, έκανε τον Άρη περισσότερο πιεστικό μεσοεπιθετικά με αποτέλεσμα να σκοράρει (56ο) και να δημιουργήσει ελπίδες ότι θα μπορούσε να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Η προσδοκία όμως έμεινε ανεκπλήρωτη καθώς ο Μάντζιος άργησε να παίξει τα ρέστα του. 

Έβαλε τον αγώνα τον Γκαρσία στο 70ο και τον Μήτρογλου στο 86ο! Η είσοδος του Αργεντινού, βοήθησε επιθετικά αλλά η υπεροχή του δεν αξιοποιήθηκε, ούτε στο 80ο όταν ο Σάσα από το ύψος του πέναλτι άργησε και έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΚ. Η είσοδος του Μήτρογλου τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος, λογικό είναι να γεννάει ερωτηματικά καθώς εκτός των άλλων τραυματίζει και την ψυχολογία του παίκτη, ενώ διαφορετική διαχείριση του θα ήταν περισσότερο χρήσιμη για την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.