ΕΠΣΜ: Εποικοδομητική η συγκέντρωση των σωματείων

Χρήστος Λιάπης09 Μαρτίου 2020

Πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο η συγκέντρωση σωματείων της ένωσης στην οποία παραβρέθηκαν περισσότερα από 130 σωματεία και προπονητές με αφορμή τα τελευταία κρούσματα βίας που σημειώθηκαν στα ερασιτεχνικά γήπεδα. Έγινε εποικοδομητικός διάλογος, κατατέθηκαν προτάσεις και οι πάντες καταδίκασαν αυτά τα φαινόμενα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων που πήραν το λόγο μεταξύ άλλων τόνισαν ότι πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες, ισοτιμία – ισονομία, να είναι οι διαιτητές πιο κόσμιοι στη συμπεριφορά τους απέναντι στους παράγοντες, να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις, να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των συντονιστών των αγώνων και να διαχειρίζονται οι κρίσεις του αγώνα με ψυχραιμία.

Στη συγκέντρωση εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραβρέθηκε ο πρόεδρος των προπονητών Θεσσαλονίκης κ.Λαμπρος Ανδριόπουλος και μέλη του ΔΣ ο οποίος τόνισε ότι και οι προπονητές πρέπει να συμβάλουν ώστε να αποτρέπονται τέτοια δυσάρεστα γεγονότα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης κ.Τζίκας (και μέλη του ΣΔΠΘ) ο οποίος ανέφερε ότι οι διαιτητές αγαπάνε το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δε θα πρέπει να δέχονται επιθέσεις λεκτικές και άλλες όταν κάνουν ανθρώπινα λάθη.

Την συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ και πρώην ΓΓΑ κ.Γιώργος Λυσαρίδης ο οποίο υποστήριξε ότι το επίπεδο των αγώνων στην ΕΠΣ Μακεδονίας είναι πάρα πολύ υψηλό σε σύγκριση με άλλες ενώσεις, να μην μείνουμε στο δέντρο και χάσουμε το δάσος και ότι είναι ευκαιρία η σημερινή συγκέντρωση για περισυλλογή και σκέψη από όλους. Επίσης πρόσθεσε ότι αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών είναι υπόθεση όλων μας και ότι σε σύγκριση με το μέλλον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Εκ μέρος της ΕΠΣΜ τη θεματολογία ανέπτυξε ο ΓΓ κ.Παναγιώτης Γιουρούκαλης ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι αν και τα φαινόμενα βίας ήταν λίγα παρόλο αυτά μας προβλημάτισαν έντονα και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν μέτρα. Πρόσθεσε ότι οι ομάδες που δε θα έχουν επεισόδια και κόκκινες κάρτες θα έχουν κάποιο οικονομικό όφελος και ότι θα παρθούν μέτρα αποσυμπίεσης των πρωταθλημάτων.

Από την συγκέντρωση απουσίαζε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης λόγω προβλήματος υγείας και υποβολή προληπτικών εξετάσεων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.