Αναδιάρθρωση με αύξηση ομάδων σε Super League 2 και Football League

Metrosport Team19 Αυγούστου 2020

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαίδης στην εκπομπή «Στη σέντρα» του «Metropolis 95.5» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ υπερψηφίστηκε η αναδιάρθρωση της SL2 (18 ομάδες) και της FL (16 ομάδες).  

Προβιβάζονται οκτώ ομάδες από τη FL στη SL2. Η Super League 1 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι γίνονται κανονικά τα μπαράζ μεταξύ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης. Η Γ' Εθνική θα έχει 10 ομίλους.  

Η πρόταση συγκέντρωσε 13 ψήφους (2 όχι και 1 λευκό), δηλαδή ακριβώς τα 3/4 που απαιτούνταν.

Στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις. Η μία αφορά την αύξηση των ομάδων παντού χωρίς υποβιβασμούς και την άνοδο των 8 πρωταθλητών της Γ’, όπως και έχει αποφασιστεί. Πιο συγκεκριμένα η SL2 να γίνει με 18 και η FL με 16, κάτι που απέσπασε τα απαιτούμενα 3/4 (13 «ναι», 2 «όχι», 1 «λευκό»). Ανάλογη αποδοχή (13-2-1) όμως είχε και η πρόταση να καταργηθεί η FL και να δημιουργηθεί μία SL2 με 2 ομίλους, κάτι για το οποίο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από την πολιτεία, αφού θα πρέπει να καταργηθεί μία επαγγελματική κατηγορία ή να γίνει συγχώνευση δύο κατηγοριών. Εδώ το μπαλάκι θα πάει στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.