ΕΠΟ: Ενίσχυση από Μεγάλη Βρετανία;

Χάρης Δημαράς13 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε μετά από μόλις 166 ημέρες στην προεδρία της ΕΠΟ και ήδη τη θέση του ανέλαβε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, Παναγώτης Δημητρίου, πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, που εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του αρχηγού της εθνικής το 2004.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν πως το σχέδιο για την παρουσία μιας ισχυρής ποδοσφαιρικής προσωπικότητας στην ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο «Ζαγόρ» δεν άντεξε στον θώκο της προεδρίας και άφησε στην αρχή το έργο που στόχευε ο ίδιος, αλλά και η Κυβέρνηση να πετύχει.

Και τώρα τι; Είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στις τάξεις της κυβέρνησης, ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι βάσει καταστατικού μέχρι και τον Ιούνιο θα παραμείνει στην προεδρία ο κ. Δημητρίου. Θα υπάρξει μια νέα «υπερσυλλογική» υποψηφιότητα; Ποιος μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο; Πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν πως υπάρχουν σκέψεις για επόμενη διοίκηση σε τεχνοκρατική λογική, με πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα νομικά ζητήματα και είναι ακαδημαϊκός. 

Μία από τις περιπτώσεις που τέθηκαν στο τραπέζι είναι σύμφωνα με έγκυρες πηγές αυτή του Γρηγόρη Ιωαννίδη, κατοίκου Μεγάλης Βρετανίας την τελευταία 30ετία, εξειδικευμένου στα θέματα του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου, του CAS, διδάκτορα αθλητικού δικαίου σε αγγλικό πανεπιστήμιο, μέλους της νομικής ομάδας του Τόκιο, ενός Ελληνα δηλαδή που διαπρέπει στο εξωτερικό. Το αν θα ευδοκιμήσει μια τέτοια σκέψη, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον…



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.