Επιβάλλεται να ξεχάσει το… «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Γιώργος Ζαΐρης16 Σεπτεμβρίου 2021

«Είναι πάντα καλό μετά από μια ήττα να ακολουθεί σύντομα ο επόμενος αγώνας». Είναι ένα από τα ποδοσφαιρικά «κλισέ» και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα αυτή τη στιγμή. Δυο μέρες μετά το στραπάτσο με τον ΠΑΣ, ο Δικέφαλος βρίσκεται ήδη στο Γιβραλτάρ για την αυριανή πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Conference. Δεν παίζει εκτός με την Κοπεγχάγη, δεν παίζει εκτός με την Σλόβαν, παίζει απέναντι σε μια ομάδα που όπως δήλωσε πριν από μερικές μέρες στον Κώστα Πετρωτό ο προπονητής της… «αν περάσουμε από τη φάση των ομίλων θα έχουμε καταφέρει ότι η Ελλάδα όταν κατέκτησε το Euro». 

Προφανώς όμως και επειδή σε αυτή τη χρονική περίοδο το αυτονόητο δεν είναι συνώνυμο με την αγωνιστική συνέπεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε να δούμε έναν σοβαρό και κυριαρχικό Δικέφαλο αύριο. 

Σήμερα όμως και εδώ από το Γιβραλτάρ, θέλω να σταθώ σε κάτι πολύ σημαντικό. Μπορεί να ξεχάσει ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του το ματς που ακολουθεί με τον Αστέρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, λίγο πολύ αυτό το ματς σκεφτόμαστε μετά την ήττα από τον ΠΑΣ. Δεν αντέχει ο ΠΑΟΚ δεύτερη γκέλα και πολύ περισσότερο ήττα στο Πρωτάθλημα με το «καλημέρα».

Αύριο ο ΠΑΟΚ δίνει ένα ευρωπαϊκό ματς που μπορεί να του δώσει εκτός από τους τρεις βαθμούς που είναι η ουσία αφού βρισκόμαστε πλέον στη φάση των ομίλων και ψυχολογία και αυτοπεποίθηση που την έχει ανάγκη. Ας το εκμεταλλευτεί αυτό απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Γιατί δεν θέλω να φανταστώ τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει αύριο. 

Κλείνω, φλερτάροντας ίσως με τον κίνδυνο να με χαρακτηρίσετε… λαϊκιστή. Αλλά ναι, θα ήθελα στο video με όλα όσα είχε πει ο Κουιρουκίδης όταν είχε βραβευτεί στην Τούμπα από τον αείμνηστο Ποικιλίδη, να μπουν υπότιτλοι στα αγγλικά. Και να προβληθεί και στα αποδυτήρια αλλά και στα γραφεία της ΠΑΕ. Ανατρίχιασα για μια ακόμη φορά όταν το είδα. 

Καλό παράδεισο στον γίγαντα αυτόν που συνάντησε πλέον εκεί ψηλά τον άλλο γίγαντα, τον Παναγιώτη. Που όσο περνούν τα χρόνια επιβεβαιώνεται πως το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο. Από κάθε άποψη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.