Επιβάλλεται να… «σηκωθούν» και να δουν στα μάτια τον κόσμο

Δημήτρης Μπούζας04 Μαρτίου 2020

Περισσότερο στους παίκτες και λιγότερο στον κόουτς απευθύνονται οι φίλοι των περσινών νταμπλούχων. Και αυτό, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν από τη στιγμή που ο τελευταίος χαρακτηρίζοντας τους δημοσίως, υποδεέστερους των αντιπάλων τους, ούτε λίγο ούτε πολύ και με απλά λόγια φαίνεται πως έχει προεξοφλήσει από τη δική του πλευρά, τις προσδοκίες του από τον σημερινό αγώνα. Ο οποίος αγώνας, σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, αφορά το δεύτερο (και μοναδικό όπως όλα δείχνουν) στόχο της χρονιάς. 

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και για αυτό ακριβώς το λόγο οι ΠΑΟΚτσήδες είναι υποχρεωμένοι να επικεντρωθούν μονοδιάστατα στις όποιες ελπίδες και απαιτήσεις τους στους μοναδικούς εκφραστές των προσδοκιών τους. Αυτούς δηλαδή που θα φορούν σήμερα το βράδυ τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος δεν περισσεύει για σχόλια και ανάλογη κριτική σε όσα απερίσκεπτα εκστόμισε ο Αμπέλ Φερέιρα παραμονές ενός αγώνα που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και με τη μεγάλη και δική του ευθύνη έφεραν τους περσινούς νταμπλούχους σε δεινή θέση. Με τις ελπίδες τους να περιορίζονται και την χρονιά να κινδυνεύει να χαθεί ολοκληρωτικά αν έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις και σε αυτόν τον αγώνα. Απευθυνόμενοι λοιπόν στους παίκτες με συμβουλές, παροτρύνσεις και ενθαρρύνσεις οι φίλοι του Δικέφαλου τους θυμίζουν ποιο είναι το χρέος τους και τους ζητούν να “σηκωθούν” από εκεί που είναι πεσμένοι, να τους κοιτάξουν στα μάτια και να δώσουν τη μάχη αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν τα πάντα. Τον εαυτό τους, την ομάδα τους, την ηρεμία και ότι απέμεινε από ελπίδες για τη φετινή χρονιά. 

Επίσης, να διαψεύσουν συγχρόνως όσους τους χαρακτήρισαν “τελειωμένους” (ανάμεσα στους οποίους δυστυχώς βρίσκεται και ο δικός τους κόουτς). Το βραδινό δεύτερο ντέρμπι με τον ίδιο αντίπαλο που εκπροσωπεί ότι πιο σκοτεινό και άθλιο βιώνει διαχρονικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, προφανώς θα συνοδεύεται από διαφορετικές προοπτικές και παραμέτρους. Και αυτό κατά την προσωπική μας άποψη θα οφείλεται και στις εξελίξεις που είχαμε στο παιχνίδι της Ξάνθης όπου ήρθε η ακαταμάχητη τεκμηρίωση της απόδειξης για το “στήσιμο” της περιβόητης σκευωρίας σε βάρος των γηπεδούχων. Την οποία σαφέστατα πρωτοστάτησαν οι σημερινοί, ερυθρόλευκοι αντίπαλοι τους. Είναι αλήθεια πως η δικαίωση σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί ένα πρόσθετο κίνητρο ενίσχυσης όχι μόνο της αυτοπεποίθησης αλλά και του χρέους και της ευθύνης λόγω της εξαιρετικής σημασίας που έχει το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Προσθέτοντας και τις ιδιαιτερότητες της βραδινής αναμέτρησης με την υψηλή επικινδυνότητα της, θεωρείται χρήσιμο ο επίσημος ΠΑΟΚ να έχει πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να μη δοθούν αφορμές για να στηθεί ο ΠΑΟΚ ακόμη μια φορά απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μπερδεμένοι και στημένοι υπάρχουν! Και καραδοκούν! Κλείνουμε το σχόλιο μας με την ελπίδα πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά δεν θα χάσουν την ευκαιρία να δικαιώσουν τον κόσμο τους και να του δώσουν την ικανοποίηση της εκπλήρωσης ενός αιτήματος που αφορά τα ιερά και όσια του και την περηφάνια του.

Υ.Γ. : Η “περίπτωση Κούγια” (γιατί περί περιπτώσεως πρόκειται) όπως φαίνεται δεν ενοχλεί τους αθλητικούς εισαγγελείς. Μπορεί να λέει ότι θέλει, όσο συκοφαντικό και αν είναι χωρίς να αντιδρά κανείς. Ακόμη και τα θύματα των στοχοποιημένων υπαινιγμών του και ακραίων ψευδολογιών του (όπως ο ΠΑΟΚ) σιωπούν! Μυστήρια πράγματα! Οσο για το στοίχημα που έχασε, δεν είναι τίποτε μπροστά σε όσα όλα, απείρως πιο σημαντικά χάνει και αφορούν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.