«Επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της ΕΕ»

Metrosport Team03 Μαρτίου 2020

Σφοδρή κριτική κατά του Τούρκου Προέδρου άσκησε με δηλώσεις του στην Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι οργάνωσε «συνειδητά» το σκηνικό στον Έβρο.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς χαρακτήρισε «επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας» την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της με την Ευρώπη για να περάσουν πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της.

Ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε επίσης πως η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τη Συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, μέσω της οποίας η Άγκυρα λαμβάνει, όπως είπε, δισεκατομμύρια ευρώ, και ο ίδιος είναι υπέρ του να βοηθηθεί η Τουρκία, εφόσον, όμως, φροντίζει συντεταγμένα και ανθρώπινα για τους πρόσφυγες.

Υπογράμμισε, ακόμη, πως εάν η ΕΕ δεν πετύχει να ασκήσει πίεση στον Ερντογάν «τότε δεν δείχνουμε μόνον αδυναμία, αλλά αυτό θα είναι η αρχή του τέλους». Γι' αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, «εμείς ως Δημοκρατία της Αυστρίας θα σταθούμε μαζικά στο πλευρό της Ελλάδας και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε ενωμένοι να αγωνιστούμε κατά των ενεργειών του Ερντογάν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.