Επιτέλους, βρέθηκε ένας ποδοσφαιριστής, ο Ροντρίγκο, να πει ευθέως το λογικό

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Μαΐου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Eπιτέλους, βρέθηκε ένας παίκτης που τόλμησε να πει την αλήθεια. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ντρέπονται να δηλώσουν αυτό που πραγματικά σκέφτονται κι αυτό που πραγματικά αισθάνονται, μην τυχόν και τους χαρακτηρίσουν δειλούς. 

“Μπορώ να πω ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών δεν θέλει την επιστροφή στους αγώνες”, είπε ο Ροντρίγκο, ο πλάγιος αμυντικός του ΠΑΟΚ. Και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει ασφάλεια για τους αγώνες και ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής, ενώ μοιράζεσαι τα αποδυτήρια και με άλλους παίκτες. Η ανησυχία δεν είναι τόσο για εμάς, όσο για τα παιδιά που πολλοί έχουν στο σπίτι τους, ή ζουν με τους γονείς τους και μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους. 

Κάποια στιγμή, είτε στους αγώνες, είτε στο προπονητικό κέντρο, μπορεί να μολυνθούν και φοβούνται μήπως μεταδώσουν τον ιό στους δικούς τους ανθρώπους. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι μόνο εμείς, αλλά και τα μέλη των οικογενειών μας”.

Τι πιο λογικό, τι πιο φυσιολογικό, τι πιο ανθρώπινο. Δεν το ξέρουν οι παράγοντες των ομάδων; Δεν το ξέρουν όλοι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Δεν το ξέρουν στην κυβέρνηση; Θα έπρεπε να αρχίσουν να το φωνάζουν ένας-ένας οι ποδοσφαιριστές; Δεν υπάρχει κανείς να σκεφτεί το λογικό, το φυσιολογικό και το ανθρώπινο; Πρέπει να θυσιαστούν τα πάντα στον βωμό της σκοπιμότητας, που δεν είναι άλλη από το να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός; Κι αν διακοπεί το Πρωτάθλημα και δεν πάρει έναν ακόμη τίτλο τι θα γίνει; Θα έρθει η συντέλεια του κόσμου;

Επιμένω ότι οι περισσότερες ομάδες στις δύο τηλεδιασκέψεις της Σούπερ Λίγκα έπαιξαν θέατρο. Μόνο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είχαν λόγο να θέλουν σώνει και καλά να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Καμία άλλη. Ολες όμως ψήφισαν υπέρ της εισήγησης προς την κυβέρνηση να γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Γιατί άραγε; Θα απαντήσει ποτέ κανείς σ' αυτό; Ο Αλαφούζος, ο Δάρρας και κάποιοι άλλοι “πέταξαν” τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις τους, αλλά έμειναν εκεί. Στις ψηφοφορίες είπαν κι αυτοί “ναι”. Κι αν δεν μπορώ να καταλάβω μία φορά γιατί είπαν “ναι” όλοι οι άλλοι, πλην Ολυμπιακού και ΑΕΚ, δεν μπορώ να καταλάβω εκατό φορές γιατί είπε “ναι” ο ΠΑΟΚ.

Το θέμα είναι ότι πάμε ολοταχώς για επανέναρξη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, εκτός κι αν μέχρι τότε έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, οπότε θα είναι πιθανό να επανέλθουμε στα γνωστά αυστηρά μέτρα. Κι αν όντως τίποτε δεν βρεθεί να χαλάσει το χατίρι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, θα περιμένω με ενδιαφέρον να δω πολλά άλλα πράγματα εκτός από κανονικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή: Αν και πόσοι παίκτες, προπονητές και άλλα μέλη των αποστολών των ομάδων, ακόμη και διαιτητές νοσήσουν, πόσοι παίκτες θα τραυματιστούν εξ' αιτίας της μακρόχρονης αποχής τους από την αγωνιστική δράση και, βέβαια, τι είδους ποδόσφαιρο θα είναι αυτό που θα μπορέσουν να παίξουν με τον φόβο του κορωνοϊού, τις υψηλές θερμοκρασίες και τις άδειες κερκίδες των γηπέδων.

Εύχομαι να μην πάνε όλα στραβά, εύχομαι να μη συμβούν όλες μαζί οι πιθανές δυσμενείς συνέπειες από τη διεξαγωγή των αγώνων, αλλά αν δεν πιάσει η ευχή υπεύθυνες και υπόλογες για όλα θα είναι, πέρα από την κυβέρνηση που θα ανάψει το πράσινο φως, όλες οι ομάδες. Από τις οποίες οι 14 θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες.

ΥΓ. Αν ήταν στο χέρι του Αυγενάκη, τα πλέι οφ ήδη θα είχαν γίνει και θα είχε τρέξει με χαρά να παραστεί στην απονομή του τροπαίου στον Ολυμπιακό.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.